Your photos, our favourites: Patterns and Textures

Dine fotos, vores favoritter: Hurtig action

Vi bad jer om at vise os jeres fotos af hurtig action: Fra vilde dyr, som bevæger sig med lynets hast, til et flygtigt sommerøjeblik. Her er vores favoritter blandt de billeder, I har delt i Galleriet.

En tur på karrusellen af Sergei Yevstafyev

En tur på karrusellen af Sergei Yevstafyev

"Jeg tog dette billede, da jeg gik en tur i vores smukke, lokale park i byen Aktobe i Kasakhstan. Det var en dejlig sommereftermiddag – en af de dage, hvor man ikke kan sidde derhjemme, men bare vil ud! Jeg bemærkede to glade piger på karrusellen og ønskede at indfange dette glade og sorgløse øjeblik med mit trofaste Canon EOS 400D og mit næsten helt nye Canon EF 70-300 L IS USM-objektiv.

Jeg stod overfor et svært valg: Hvordan kunne jeg bruge en lav blænde og få større dybdeskarphed? Jeg havde ikke noget stativ med, og solen var begyndt at gå ned. Det var "den gyldne time", som er et godt tidspunkt at tage billeder på, men det kan også være en udfordring.

Jeg valgte RAW-format på kameraet, skiftede til "Blændeprioritet" og valgte f/10, hvorefter jeg justerede brændvidden for at få en bedre komposition. Jeg indstillede fokus manuelt og ventede på det øjeblik, hvor pigerne nærmede sig. Jeg anvendte kontinuerlig optagelse for at være sikker på, at jeg fik det bedste billede. Jeg er meget tilfreds med resultatet."

En isfugl, der dykker af David Watkins

En isfugl, der dykker af David Watkins

"Billedet er taget syd for Birmingham omkring Droitwich, Worcestershire, i Storbritannien. Isfuglene hører hjemme ved en biflod til Severn-floden, og jeg befandt mig i et skjul, som var godt kamoufleret. Billedet blev taget i foråret 2016.

Det krævede cirka 10 timers tålmodig venten, hvor jeg vænnede mig til omgivelserne og afprøvede forskellige teknikker. Fra jeg havde undersøgt og planlagt turen samt reserveret plads i skjulet til selve dagen, hvor jeg skulle fotografere, gik der omtrent seks måneder. Det var værd at vente på denne fantastiske mulighed for at se isfuglene sidde på en gren, dykke ned efter fisk og derefter fortære deres bytte.

Som ivrig hobbyfotograf var jeg fascineret af isfuglene. Deres farve, deres sky karakter og hastigheden af deres bevægelser gør dem til et ideelt motiv. Jeg har tidligere set fuglene, når jeg har været ude at gå, men jeg har aldrig været hurtig nok til at nå at tage et billede.

Kort efter at være ankommet til skjulet klokken 8 om morgenen, så jeg både han- og hunfugle. De havde travlt med at fodre deres unger og fløj næsten hele tiden ind og ud. Jeg hørte deres høje lyd et par sekunder, før jeg så dem.

I løbet af de første fire timer fik jeg rig lejlighed til at fotografere fuglene, når de fløj ned efter fisk. De er så hurtige, og jeg havde svært ved at få et godt billede. Jeg fik masser af uskarpe billeder, billeder af halen og hovedet, men det lykkedes mig ikke at få et, hvor hele fuglen var skarp.

Normalt fotograferer jeg med manuel metode, og det gjorde jeg også den dag. Jeg brugte en hurtig lukkertid på 1/3200 sek. ved f/10 med en ISO på 2000 og kontinuerlig optagelsesmetode. Fuglene var meget aktive i løbet af morgenen, og jeg fik masser af lejlighed til at afprøve forskellige teknikker og indstillinger for at få det ene flygtige billede.

Efter et stykke tid begyndte jeg at tænke og planlægge lidt mere. Jeg fokuserede på det sted, hvor jeg vurderede, at isfuglene ville dykke ned i vandet eller komme op af vandet, når de jagtede fisk. Det var lidt et sats, for jeg ville ikke gå glip af noget. Der gik yderligere tre timer, før jeg endelig havde heldet med mig, og det lykkedes mig at få dette billede. Jeg var virkelig glad, men jeg kunne ikke holde op med at fotografere, fordi jeg ikke ville gå glip af endnu en mulighed!

10 timer er lang tid at sidde på ét sted, men vejret var mildt. Jeg var virkelig heldig, og jeg nød hvert sekund. Jeg er meget privilegeret at kunne bruge fremragende udstyr med et fantastisk objektiv, som jeg købte specielt til denne tur. Alt i alt havde jeg en rigtig god dag. Jeg fik et billede, som jeg er rigtig glad for at have taget."

Jakes fokus på bolden af Pieter Bezuijen

Jakes fokus på bolden af Pieter Bezuijen

"Hunden på billedet er Jake (en border collie). Dengang jeg tog billedet, var han kun otte måneder gammel. Desværre havde han lige fået konstateret epilepsi. Han begyndte på medicinen, men inden eventuelle bivirkninger begyndte at vise sig, ønskede hans ejere (mine venner Ingrid og Michiel) at få nogle gode billeder af ham på et sted, hvor man rigtig ville kunne se hans farver (han er en trefarvet border collie). Vi besluttede os for at tage til hundestranden mellem Domburg og Oostkapelle.

Og som alle andre hvalpe er han fuld af energi. Efter nogle hurtige portrætfotos kom vi til Jakes yndlingsbeskæftigelse: løb! Det var tidligt på dagen, så stranden var næsten tom, og han kunne løbe frit rundt. Jake var meget fokuseret på bolden, da den kom ud af tasken. Jeg spurgte mine venner, om de kunne kaste bolden direkte til mig og derefter bevæge sig hurtigt til venstre, så jeg fik en 'ren' baggrund.

Mit kamera (et EOS 70D) var indstillet til manuel metode med en hurtig lukkertid (1/2500 sek.), så bevægelserne ville blive fastfrosset, og jeg brugte en stor blænde (f/4, hvilket er det maksimale på mit objektiv) for at præcisere fokus. Med det tilgængelige lys skulle ISO være på 400.

At få Jake helt skarp, mens han var i fuld løb direkte mod mig, var en stor udfordring, selv med kameraets fremragende autofokus. Ofte tager jeg nogle billeder fra siden og diagonalt, fordi de er nemmere at lave, men de er ikke nær så imponerende. I det tilfælde bruger jeg altid kun et fokuspunkt og AI Servo – det giver mig mere kontrol over fokusområdet. Billedet er taget meget lavt, lige over sandet. Jeg bruger kameraets skærm, der kan vippes og drejes, til at holde mit kamera så lavt som muligt. Ved hundefotografering er det vigtigt at bevare et lavt perspektiv og i hvert fald ikke højere end hundens øjne."

Prøv denne måneds udfordring

Vi vil gerne se dine billeder og høre, hvad der inspirerer din fotografering. Besøg vores Galleri for at se denne måneds fotoudfordring, grib kameraet, og del dine billeder med os.

Indsend dine fotos