seagulls alexandra simionov header

Dine fotos, vores favoritter: Action og sport

Denne måned har I har sendt os en række slående billeder baseret på temaet action og sport. Hvert af disse billeder byder på et unikt perspektiv og tilskynder os til at komme ud og indfange øjeblikket. Her er et udvalg af vores favoritter og historierne bag dem.

Tornado af Gaudenz Gerig

Tornado af Gaudenz Gerig

"Jeg tog dette billede på Balangan Beach, Bali, Indonesien. Efter en udmattende surf-time om morgenen sad jeg på stranden for at hvile mig og talte med en surfer, jeg havde mødt. Han fortalte mig, at uanset hvad der sker, kigger de altid efter en dejlig, lang og regelmæssig bølge. Vejret havde været godt de seneste dage, men den morgen kom der skyer fra havet og passerede foran vores strand. En tornado dukkede op i horisonten – den kom ned fra skyerne, indtil den rørte havoverfladen. Jeg havde mit kamera med mig, og heldigvis var mit Canon 70-200-objektiv allerede monteret. Jeg greb kameraet, justerede hurtigt mine indstillinger og tog et par billeder. Efter at surferen red på bølgen, så han tornadoen, men han opførte sig som om han var ligeglad med den og svømmede tilbage foran bølgen. Tornadoen var kun komplet (fra sky til havoverflade) i et par sekunder, så jeg var meget heldig at finde disse to motiver på rette tid, på rette sted".

Willancourt af Vincent Lescaut

Willancourt af Vincent Lescaut

"Jeg tog dette billede en søndag eftermiddag ved et motorcross-løb i Willancourt i Belgien. Jeg ville gerne indfange et øjeblik og gengive følelsen af spænding og bevægelse. Det var en udfordring at fastfryse handlingen, så jeg brugte lang tid på at vente på det rigtige billede.

Jeg brugte lang tid på at følge motivet og brugte mit kamera til at panorere hen over motivet. Jeg ville gerne fremhæve farten og skjule baggrunden, da den var ikke særlig æstetisk eller vigtig. Jeg fokuserede bare på de forskellige farver på motorcross-køreren og cyklen i forhold til banen".

Måger af Alexandra Simionov

Måger af Alexandra Simionov

"Jeg tog dette foto i Thassos i sommeren 2015, mens min kæreste fodrede måger. De var vant til at blive fodret, men var også ret irriterende. Det samme var sket dagen før, så jeg var forberedt på, hvor hurtigt de bevægede sig. Det var en meget unik oplevelse, og jeg er glad for, at det lykkedes at fange øjeblikket. Jeg brugte en hurtig lukkertid på 1/800 sekund til at fastfryse handlingen".

Prøv denne måneds udfordring

Bliv inspireret af denne måneds tema i vores Galleri, del dine billeder og få chancen for at få vist dine billeder her på vores Showcase!

Indsend dine fotos