hero header

Dine fotos, vores favoritter: Unikke vinterperspektiver

Inspireret af historien om Franco Moro – – udfordrede vi dig til at dele dine unikke vinterperspektiver. Vi blev overvældet af de mange fantastiske fotos, vi modtog, men vi valgte tre favoritter og bad fotograferne om at fortælle os historierne bag.

Frosset vand af Stefan Demerwall

"En dag efter frokost gik jeg en tur langs Lilängshamnen i Hammerö i Sverige. Da jeg kiggede ud på søen, bemærkede jeg, hvordan skyggerne fra sivene dannede et smukt mønster på isen ved hjælp af solen i baggrunden, så jeg besluttede mig for at fotografere det. I første omgang var billedet undereksponeret på grund af det stærke lys fra refleksionerne på isen og sneen og fra selve solen. Jeg vendte kameraet mod jorden og målte eksponeringen uden solen i billedet. Jeg låste derefter eksponeringen og placerede kameraet, så jeg fik det billede, jeg ønskede.

Begrænsninger af Ján Villím

“På dette foto kan man se mine venner i Cassovia Seals-klubben i Košice i Slovakiet. De går meget op i vinterbadning! Deres filosofi er at overvinde deres begrænsninger. Den første begrænsning er i hovedet: De skal ned i det iskolde vand, hvilket er en mental bedrift. Den næste begrænsning er fysisk: Du kan ikke opholde dig særligt lang tid i vandet, når det er så koldt! Jeg tog dette billede efter at være kommet op af vandet, mens jeg kiggede på dem, der havde overvundet begge begrænsninger, dvs. både den mentale og den naturlige. Jeg var glad for mit kameras billedstabiliseringsfunktion, for mine hænder rystede af kulde."

Dziadek Mroz af Agnieszka Jasinska

“Det er altid dejligt at vågne og se frisk sne. Jeg besluttede mig for at tage mit kamera med ud i skoven i nærheden af, hvor jeg bor, så jeg kunne slippe væk fra byen og nyde den smukke natur. Men undervejs så jeg en ældre person, der febrilsk skovlede sne, og det fangede mit blik, så jeg valgte at indfange motivet. Jeg kan godt lide snelandskabet i kombination med den hårdtarbejdende person."

Prøv denne måneds udfordring

Alle tre fotografer viser hverdagsøjeblikke indfanget fra et unikt perspektiv. Vi vil gerne se, hvordan du ser på din verden, så hvorfor ikke tage del i vores månedlige fotoudfordringer? Du finder denne måneds tema i vores . Tag dit kamera, uanset hvilket et du har, gå i gang med at klikke løs, og upload derefter dine favoritter, så alle kan se dem!