milan amedeo gamber

Dine fotos, vores favoritter: "Min by"

Med inspiration fra historien 24 timer på Galata-broen udfordrede vi jer til at indfange mangfoldigheden i en by i løbet af 24 timer og uploade den til kategorien "Min by" i vores Galleri. Blandt de mange flotte indsendte fotos har vi valgt tre billeder, der bedst løste udfordringen, og vi inviterer nu alle til at "Come and See". Hvert foto lægger op til, at der skal fortælles en historie bag, og alle viser mangfoldigheden i deres respektive byer på et bestemt tidspunkt på dagen. For at få mere at vide talte vi med fotograferne, der har optaget disse billeder.


Cais das Colunas i Lissabon af Carla Brito

Vi kunne godt lide farverne og følelsen af tid, som formidles i dette foto optaget i Lissabon. Fotograf Carla Brito forklarer mere om scenen, og om hvordan billedet blev til.

"Førhen var Cais das Colunas det sted, hvor de fine ankom til med båd. Marmortrapperne strakte sig som et tæppe ved floden Tejos bredder og bød besøgende velkommen til kongeslottet. I dag er Cais das Colunas et turiststed. Tusindvis af mennesker fra forskellige kulturer og verdenshjørner, indbyggere eller turister, går forbi denne plads hver eneste dag.

Fra Cais das Colunas kan man nu se Terreiro do Paço, shuttlebådene på floden, byen Almada på den sydlige bred, Cristo Rei-monumentet og 25. april-broen.

Sent på dagen en vinterdag gik jeg og nød denne scene og besluttede mig for at tage et billede af den. Solen var ved at gå ned, og jeg nåede lige at forevige øjeblikket.

Sådan blev billedet taget

For at optage billedet brugte jeg baggrundslys i kombination med en kort lukkertid. Jeg ville indfange silhuetterne af kolonnerne og trappen, af folk, der sidder på den tæt ved vandet, mågerne, broen og Cristo Rei-monumentet - og samtidig få floden og solnedgangen med en varm farve på den kolde vinterdags blå himmel med på billedet.

Jeg indstillede farvetemperaturen for at gøre det realistisk og eksponeringstiden ligeledes, så jeg ikke overeksponerede himlen og undereksponerede floden. Det lykkedes for mig, og når jeg ser det færdige billede, får jeg lyst til at se stedet igen og igen."


San Francisco af Mark Sherrat

Vi kunne godt lide det skiftende lys og perspektiv i dette foto fra San Francisco taget af Mark Sherrat. Han forklarer historien bag billedet.

"Min kone og jeg var så heldige, at vi kunne rejse rundt i USA i tre måneder. Vi gjorde et holdt et stykke tid i San Francisco og boede hos min bror og hans kæreste. De anbefalede at tage op i Coit Tower, et art deco-tårn bygget i 1930'erne, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Vi brugte dog lidt for lang tid på at fylde vores maver med den lækre mad i Chinatown og bagefter hænge ud med hippierne på Hait, så vi kom lidt sent af sted og måtte kæmpe mod uret (og op ad en af byens stejleste bakker) for at komme derop, inden det lukkede.

Vi nåede det med nogle minutter tilbage, og da vi kom op i toppen, blev vi belønnet med en flot udsigt og lige så flot lys over byen, da solen gik ned.

Sådan blev billedet taget

Jeg greb øjeblikkeligt mit kamera og hastede fra vindue til vindue for at få det bedste billede, inden solen var gået helt ned. Jeg optog med programmet Blændeprioritet og brugte en ret lille blænde for at få stor dybdeskarphed. Jeg skulle være opmærksom på at få den helt rette mængde billedtræk ind i objektivet. Samtidig skulle jeg klemme mig forbi alle de andre mennesker, der var deroppe for at nyde solnedgangen. Da jeg kiggede på billederne næste morgen, var det her billede, der skilte sig ud. Det er en god kombination af at være på rette sted på rette tidspunkt med det rigtige udstyr for at få et virkelig godt billede af en kendt by fra en ny vinkel."


Milano af Amedeo Gamber

Amedeos foto indfanger på smukkeste vis følelsen af bevægelse i en travl gade i Milano om aftenen. Her genfortæller han historien bag billedet.

"Jeg tog hen til den populære Brera-gade i Milanos historiske bydel for at spise middag på en restaurant, og jeg blev fascineret af den konstante strøm af mennesker i den gamle gade.

Der var en varm og livlig stemning, og kontrasten mellem gamle bygninger og nye LED-gadelamper fangede virkelig mit øje. Så jeg besluttede at tage et foto, der udtrykte mine følelser i det øjeblik. Heldigvis havde jeg mit Canon 600D, mit "lyseste" objektiv, et Canon 50mm f/1.4, og et stativ med mig, fordi jeg ville tage nogle fotos efter middagen.

Første gang forsøgte jeg at tage billedet stående med mit stativ på den lille plads langs gaden, men det var ret svært på grund af folk omkring mig. Mange kiggede på mig, som jeg var et rumvæsen! Så jeg fandt et lille hjørne med skygge, som passede perfekt til mit foto. Fra den position kunne jeg fotografere en lang række af lys, der førte øjet mod flugtpunktet for at fremhæve perspektivet. Flugtpunktet er også det punkt, hvor lysene og menneskemængden møder hinanden. Takket være min position kunne jeg også få teksten “Ristorante Pizzeria” på teltet med - et uundgåeligt symbol i en italiensk by.

Sådan blev billedet taget

For at kunne vise, at folk hele tiden var i bevægelse, prøvede jeg at benytte en lang eksponeringstid. Den skulle være lang nok til, at folk lignede "spøgelser i bevægelse", men samtidig heller ikke for lang, for så ville de blive usynlige. Så efter et par prøveoptagelser fandt jeg ud af, at 3,2 sekunder var en acceptabel eksponering. Jeg foretrak at gøre billedet sort/hvid for at fremhæve skyggerne og lysene.

En af de særlige ting ved dette foto er, at man ikke kan genkende nogle af ansigterne, fordi personerne er blevet optaget enten bagfra, eller også har en eller anden bevæget sit ansigt i løbet af de 3,2 sekunders eksponering.

Via mit billede håber jeg at kunne afsløre Milanos hemmelige sjæl, en hektisk by, hvor århundreders historie blandes med fremgang. Det er en levende by, som altid er aktiv og i bevægelse i de varme sommermåneder.


Del dine fotos

Tak til alle, der delte fotos fra deres by i løbet af 24 timer.
Hver måned har vi en ny udfordring til dig, så tag dit kamera, uanset hvilken model du har, vær kreativ og upload dine fotos, så alle kan se dem. Kom og se vores nye udfordring, og del dine unikke perspektiver her.