Dine fotos, vores favoritter: Dybdeskarphed

På baggrund af den inspirerende historie, Skijoring med Franco Moro, udfordrede vi dig til at vise os dine skarpe fotos og eksperimenter med dybdeskarphed. Vi valgte de tre fotos, vi syntes bedst om, og bad fotograferne om at fortælle os historierne bag.

Spejlbilleder af Beatriz Marzo

Spejlbilleder af Beatriz Marzo

“Dette billede betyder meget for mig. Jeg havde det svært i mit liv, og en dag bestemte jeg, at jeg var nødt til at komme videre og ikke længere være nedtrykt. Så jeg tog mit kamera med mit nye 50mm-objektiv frem for at indfange noget af det liv, jeg havde savnet. Jeg gik en lang tur langs Gran Via-gaden i Madrid og var på udkig efter et godt billede. Jeg blev klar over, at mit eget spejlbillede kan udtrykke min følelsesmæssige tilstand. Selv når jeg blev stående, fortsatte livet omkring mig."

Kerstmarkt Keulen af Toon Straetmans

Kerstmarkt Keulen af Toon Straetmans

“Dette er et billede af min kæreste. Hun kan godt lide at posere uden makeup, og jeg tror, at det er det, der giver billedet et naturligt udseende. Fotoet tog jeg i Köln (Tyskland), som er kendt for sit stemningsfyldte julemarked. Jeg prøvede også at genskabe stemningen med "bokeh"-effekten. Jeg kan huske, at det var en kold, overskyet dag uden ret meget lys ved middagstid."

Csond af Agnes Mezosi

Csond af Agnes Mezősi

“Jeg tog dette foto i Kiskunfelegyhaza (Ungarn) nytårsdag. Det var om morgenen, solen skinnede, og det var frostklart overalt. Der var ro og stilhed. Jeg benyttede en lav dybdeskarphed (f/2) og ønskede at skabe en "bokeh"-effekt (smuk eller æstetisk egenskab ved uskarpe områder af et billede). Jeg ser gyngen hver dag, og den bringer barndomsminder frem. Jeg ville lave en god komposition med solstrålerne, der glinsede på kæden."

Prøv denne måneds udfordring

Alle tre fotografer har benyttet dybdeskarpheden til at at skabe interessante kompositioner fra unikke perspektiver. Vi vil gerne se, hvordan du ser på din verden, så hvorfor ikke tage del i vores månedlige fotoudfordringer? Du finder denne måneds tema i vores Galleri. Tag dit kamera, uanset hvilket et du har, find en historie, og del derefter dit perspektiv på verden, så alle kan se det!