hero-header.jpg

Gennem et objektiv med Nehemias Colindres

Fotograf og filmskaber Nehemias Colindres deler sine tre bedste tips til filmoptagelse: Optagelse af en kortfilm, Råd til filmskaberen og Gennem et objektiv.

Da jeg først begyndte at tænke på projektet, blev jeg begejstret med det samme. 24 timer i Berlin til at afspejle hjerte og sjæl i en by gennem et kameraobjektiv.

Jeg ville gerne have fingrene i Canon EOS C300, som jeg havde hørt så meget om. Det blev annonceret som et step up i forhold til Canon EOS 5D Mark III, så jeg ville gerne have mere at vide, end det man får fra et typisk Vimeo-kursus. Jeg ville finde ud af, om det kunne håndtere min måde at optage på.

Så vi brugte Canon EOS C300 og Canon EOS 5D Mark III samt et ældre sæt Canon K-35-objektiver med fast brændvidde. Jeg kan normalt godt lide at bruge ældre objektiver, så vi var virkelig imponeret over glassets kvalitet og de billeder, vi kunne lave.

Ved koncertscenen havde vi ikke så meget indflydelse på, hvordan tingene udviklede sig, så vi var bare nødt til at være parat til at optage det hele. Det lykkedes at optage et par portrætter med medlemmerne, hvilket gav filmen mere følelse.

Da vi optog danseren, var vi også nødt til at være opmærksomme, fordi hendes dans er mere fortolkende end koreograferet. Jeg instruerede hende i visse aspekter for at få bestemte optagelser og bevægelser, men vi løb også rundt med hende og prøvede at holde trit, og kameraet klarede opgaven.

Det hjalp os i høj grad i denne scene, at vi optog 50 billeder pr. sekund, fordi nogle af hendes bevægelser er så hurtige, at jeg tror, publikum ellers var gået glip af dem. Hendes stil blev også fin, og i redigeringen lykkedes det at få mere følelse ind i det.

Vi optog hele filmen i løbet af én dag. I begyndelsen sad jeg sammen med Steve Ellery – forretningsmanden i den sidste scene – og gav ham en udfordring. Jeg fortalte ham dog ikke, hvordan det skulle slutte.

Jeg kan godt lide at give plads til de smukke fejl, der lige nøjagtig kan gøre en film en tak bedre. Punkerne fandt jeg på gaden, og jeg fik dem til at gøre ting, som de plejer at gøre. De klipper normalt hinandens hår, så jeg besluttede at optage det. Overordnet set ville jeg bare observere dem og deres livsstil uden at blande mig for meget, og jeg synes, de reagerede godt på det.

Som konklusion synes jeg, at Canon EOS C300 helt klart er et skridt fremad, men hvis du har brug for fleksibilitet, vil jeg dog anbefale også at optage med Canon EOS 5D Mark III, da det fortsat præsterer rigtigt godt i svagt lys.