burano-italia-estelle-moreau.jpg

Mød surferne: Tao, Alex og Karina

Når man er kommet over det første chok over at se en bølge på en flod midt i München, kommer respekten for dem, der hopper op på brættet hver eneste dag. Man kan ikke blot se, hvem der er nybegyndere, og hvem der kan sit kram på brættet, den enkelte surfers personlighed er også tydelig. Vi mødtes med tre af de mest berømte, indfødte surfere i Eisbach for at fortælle vores nyeste Come and See-historie, City Surfers.

Tao på 33 arbejder som industriel designer om dagen, har vundet to europæiske mesterskaber og er den hurtigste surfer på Eisbach. Tao får alting til at se ubesværet ud. Det er, som om han er vægtløs på brættet. Han leger med bølgen, kæmper aldrig imod den. Han forklarer: "Når jeg surfer på bølgen, forsøger jeg at lade være med at tænke på noget. Det sker af sig selv. Det er det, surfing handler om. At du slipper tankerne, når du surfer".

Tao taler om surfing, som var det mere en filosofi end en sport. Han beskriver det som en serie af uovertrufne øjeblikke: "Jeg tror, det perfekte øjeblik afhænger af øjeblikket. Du møder op, og der er kun to eller tre mennesker der. Det kan sne, det kan være mørkt, det kan være solskin – i virkeligheden handler det mere om din indre følelse. Hver bølge er forskellig, og hvert øjeblik er forskelligt. Det er umuligt at fange det samme øjeblik igen".

Alex og Karina er et par, som fandt hinanden i forbindelse med surfing på Eisbach. Karina forklarer: "Når Alex og jeg er på bølgen sammen, er det ligesom vores udfordring, fordi vi har noget, vi deler, og som vi nyder og elsker. Det er vores ting".

Alex på 37 er en lokal fotograf og videograf. Han har surfet her i næsten ti år, men han fandt kærligheden til surfing under sin barndom i Brasilien. Han siger: "Jeg begyndte at surfe, da jeg var fem år gammel. Min far satte mig på longboardet, og så var jeg solgt". Han fortsætter: "Surfing i byen er fantastisk. Jeg mener, det setup er noget helt unikt. Du kan ikke finde en flodbølge stående midt i storbyen noget andet sted i verden". Alex har en showmands fremtoning, men for ham drejer det sig ikke om at blive set eller beundret. "Det er en sportsgren, hvor man er nødt til at finde en vis harmoni med naturen for at kunne nyde det. Det er lidt af en egoistisk sport, men du kan også gøre det med gode venner og rare mennesker. Det får det bedste frem i mig, faktisk, fordi jeg er i mit rette element, nemlig vand."

Karina på 25 er en anden type. Denne livlige idrætsstuderende er aldeles frygtløs på vandet. Hun siger: "Jeg så et surfbræt på et loppemarked, og jeg havde altid ønsket at surfe, men havde ikke penge til at rejse langt, langt væk. Så jeg købte det for 50 euro og sagde, at nu vil jeg prøve det på Eisbach, uanset hvad. Jeg gik bare derned, satte brættet på vandet og gik i gang". Efter 5 år er Karina europamester.

Se mere om vores interaktive City Surfer-oplevelse her.