depth of field header

Sådan fotograferer du med snæver dybdeskarphed

Vinteren er fuld af spektakulære detaljer, som bare venter på at blive opdaget. Se og hør Canon-ambassadør Richard Walch forklare, hvordan man fotograferer med snæver dybdeskarphed, så dit motiv virkelig skiller sig ud.

Som Richard Walch forklarer i vores video, byder vinteren på mange muligheder for at indfange stemningsfulde detaljer og eksperimentere med dybdeskarpheden i dine fotos. Her er nogle flere idéer, du kan afprøve.

Ved at justere blænden på dit kamera kan du styre dybdeskarpheden, hvilket giver dig mulighed for at indfange detaljen i sin helhed: Frosne bær med isbelagte træer som sløret baggrund, dampen fra en vens ånde i kulden eller ismønstre på vinduer. Det er rigtig gode måder at fortælle om et vinterøjeblik.

Hvis du ikke befinder dig i en by, kan du jo gå ud i naturen. Gå på jagt efter små tegn på liv i den barske natur, såsom frosne edderkoppespind, istapper eller friske spor i sneen.

Ved at eksperimentere med dybdeskarpheden kan du lave mere iøjnefaldende billeder. Vi vil rigtig gerne se resultaterne. Indfang, og del dine nærbilleder af vinterdetaljer, eller brug et højere blændetal for at indfange enestående vinterbilleder af landskaber eller byen. Derefter kan du dele dit billede i vores , så alle kan nyde dit arbejde.