low light

Sådan tager du vinterfotos i svagt lys

Canon-ambassadør Richard Walch beskriver, hvordan man indfanger magien i vinterlandskaber eller tåge og tusmørke, når solen er på vej ned. Find ud af, hvordan du får iøjnefaldende, dramatiske resultater i svagt eller svindende lys ved at bruge en større blænde og en højere ISO.

Som vores video demonstrerer behøver de korte, mørke vinterdage ikke være en hindring for at tage smukke billeder. En barsk landskabsscene i tusmørke eller en vintermorgens magiske skær over en by kan give dramatiske og udtryksfulde fotos. Men at fotografere i svagt lys kræver vilje til at eksperimentere med dit kamera.

Har du behov for inspiration? Du kan for eksempel gå ud en vinteraften, når gadelamperne oplyser folk i det svindende lys, mens de er på vej hjem fra arbejde. Eller du kan besøge steder, hvor du kan udnytte den begrænsede mængde lys for eksempel i forbindelse med korsang i stearinlysenes skær eller fyrværkeri, der eksploderer på nattehimlen i alle mulige farver.

Prøv at indfange byens lys om vinteren. Eller gå en tur på landet, og bemærk, hvordan fuldmånen oplyser frosne træer eller is på en smuk sø.

Når du har indfanget dine egne vinterfotos i svagt lys, kan du dele dem i vores Galleri.