Filmmaker advice from Nehemias Colindres

Råd til filmskabere fra Nehemias Colindres

Fotograf og filmskaber Nehemias Colindres, deler sine tre bedste tips til filmoptagelse: Optagelse af en vignet, Råd til filmskaberen og Gennem et objektiv.

Ligesom enhver anden kunstform bliver man kun bedre til at lave film ved at øve sig. Det handler grundlæggende set om at finde ud af, hvad der er godt...og hvad der er ikke er det. 

Mere end noget andet skal vi lære at forfine vores smag – noget, du kun lærer ved at optage, indtil du segner. 

I starten var der ingen af mine kolleger, der forventede noget af mig, og jeg tror heller ikke, jeg selv havde de store forventninger. Det ændrede sig alt sammen efter en samtale med en tidligere mentor. Det tændte en ild inden i mig og et ønske om at være den bedste. Jeg er måske ikke den mest talentfulde, men jeg har en god smag, og jeg er sulten. Det betyder en del. 

En ting, der har gjort mit arbejde bedre, er min forståelse for ordentligt udstyr og god planlægning. 

Jeg foretrækker normalt at have hver enkelt optagelse kortlagt i mit hoved og skrevet ned sammen med noter om det objektiv, jeg ønsker at optage med. Fremfor alt skal du have en fornemmelse for hvert objektiv, og hvad du kan gøre med det. 

Bortset fra smag kan et fornuftigt valg af objektiv gøre dit arbejde en tak bedre. Det hjælper også at have et godt team, de er dine medsammensvorne, og I bør alle være enige om hver enkel optagelse.

Hvis jeg optager portrætter, elsker jeg at give folk anvisninger i deres eget miljø. Jeg føler, at det virkelig forbinder publikum med figurerne. Jeg optager altid mine portrætter med et 50mm-objektiv. Den lave dybdeskarphed giver smukke resultater. 

Mere end noget andet vil jeg sige, at du skal optage det, du synes om og ikke lytte til andre. Resten kræver en masse hårdt arbejde og en smule held, så skal det nok lykkes.