N1 header

Side om side: Canon-kameraer vs. smartphone-kameraer

Under vores nylige City Surfers-optagelse i München bad vi en ivrig hobbyfotograf om at hjælpe os med at sammenligne optagelser med de nyeste Canon-kameraer og de førende smartphone-kameraer, Apple iPhone 6S og Samsung Galaxy S7. Se resultaterne nedenfor.

For at sikre, at konkurrencen var retfærdig, blev hvert sæt billeder taget inden for få minutter fra hinanden, under de samme lysforhold, med manuelle indstillinger og med et stativ til kamera og smartphone (som vist nedenfor). Vi benyttede et udvalg af de nyeste Canon-kameraer til forbrugere til at foretage sammenligningerne.

kamera- og smartphone-stativ

Zoom ind

Her ser man fordelene ved PowerShot G3 X's optiske zoom sammenlignet med det testede smartphone-kameras digitale zoom. Når du kniber sammen for at zoome ind på et kamera med digital zoom (som begge de testede smartphones), beskærer du simpelthen det, der er foran dig. Dette kan medføre manglende detaljer eller sløring. Du kan muligvis ikke se motivet tydeligt, og fotoet indfanger muligvis ikke scenen, sådan som du gerne vil huske den.

Som du kan se på det billede, der er taget med PowerShot G3 X, giver et optisk kvalitets-zoomobjektiv flere detaljer, større skarphed og klarere farver i forhold til smartphonens digitale zoom.

Zoom ind – Canon PowerShot G3 X

Canon PowerShot G3 X

Zoom ind – Apple iPhone 6S

Apple iPhone 6S

Zoom ind – Canon PowerShot G3 X

Canon PowerShot G3 X

Zoom ind – Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7

Optagelser i svag belysning

De testede smartphone-kameraer havde problemer med at levere gode resultater under dårlige lysforhold. Det skyldes, at deres billedsensorer (den del, der reagerer på lys for at danne et billede) er dårligere til at håndtere situationer med svagt lys end den sensor, der sidder i Canons avancerede kompaktkameraer, spejlløse kameraer og digitale spejlreflekskameraer. Desuden har de testede smartphone-kameraer ingen kontrol over ISO-indstillinger (kameraets følsomhed over for det tilgængelige lys), og derfor ser billederne mørke ud.

Disse billeder side om side viser, hvordan en større sensor og evnen til at håndtere en højere ISO-indstilling gør det muligt for PowerShot G7 X Mark II at frembringe et bedre billede med nøjagtige farver, skarpere detaljer og tydeligt lysere resultater.

Svag belysning – Canon PowerShot G7 X Mark II

Canon PowerShot G7 X Mark II

Svag belysning – Apple iPhone 6S

Apple iPhone 6S

Svag belysning – Canon PowerShot G7 X Mark II

Canon PowerShot G7 X Mark II

Svag belysning – Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7

Indfang hurtig action i svag belysning

I denne sammenligning ser man tydeligt, hvordan handlingen er skarpt frosset i det billede, der er taget med PowerShot G7 X Mark II, mens billederne fra de testede smartphones er mindre skarpe og mangler farver. Ved svag belysning justerer Canon-kameraer lukkertid, ISO og andre indstillinger for at sikre knivskarpe og detaljerede billeder, som du har lyst til at skrive ud og dele.

Formålet med denne optagelse var at fastfryse flodens og surferens bevægelser. De testede smartphone-kameraer kunne ikke præstere en tilstrækkelig kort lukkertid eller reagere på det tilgængelige lys for at frembringe et tilfredsstillende skarpt billede.

Hurtig action – Canon PowerShot G7 X Mark II

Canon PowerShot G7 X Mark II

Hurtig action – Apple iPhone 6S

Apple iPhone 6S

Hurtig action – Canon PowerShot G7 X Mark II

Canon PowerShot G7 X Mark II

Hurtig action – Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7

Optagelse af portrætfotos

En af fordelene ved at bruge et kamera med en stor sensor – for eksempel det EOS 80D, som er anvendt her – er muligheden for at opnå lav dybdeskarphed (i den del af billedet, der er bagved hovedmotivet). Her ser man i EOS 80D-billedet, at baggrunden er smukt sløret, så motivet "springer" ud af billedet. Det billede, der er taget med et smartphone-kamera, ser fladere ud og er mørkere i skyggeområdet, fordi smartphonen ikke kan håndtere kontrasten i lyset lige så godt som EOS 80D. Smartphone-kameraerne fokuserer på hele billedet, så baggrunden bliver lige så meget en del af billedet, som personen er. Desuden blev EOS 80D-billedet taget med brug af det monterede objektivs zoom. Dette giver et pænere perspektiv og får ansigtstræk til at se mere naturlige ud. De testede smartphone-objektiver er bredere og strækker ansigtstræk. Når du bruger et bredere objektiv, skal du være meget tættere på motivet for at tage et godt portrætbillede. Med et digitalt spejlreflekskamera og et zoomobjektiv kan du stå længere fra motivet. Begge fotos blev taget uden flash ved hjælp af naturligt lys. Billedet fra det digitale spejlreflekskamera har desuden dybere, mere nøjagtige og velafbalancerede farver.

Portrætfotos – Canon EOS 80D

Canon EOS 80D

Portrætfotos – Apple iPhone 6S

Apple iPhone 6S

Portrætfotos – Canon EOS 80D

Canon EOS 80D

Portrætfotos – Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7

Sammenligning af resultaterne

Som resultaterne viser, klarede Canons kameraer sig konsekvent bedre end de testede smartphone-kameraer, når det gjaldt at frembringe detaljerede, veleksponerede billeder under de givne forhold.

Hvis du føler dig inspireret til at forbedre de billeder, du deler med venner og følgere, hvorfor så ikke tjekke vores nyeste kameraer og se, hvilket der er det rette for dig?

Se vores kameravælger

Se vores interaktive City Surfer-oplevelse her.