Byguide - Paris

Paris

En byguide med unikke perspektiver

Som en del af Canons igangværende 'Come and see'-kampagne har vi introduceret denne serie af byguider, som er designet til at inspirere dig til at se på verden med nye øjne.

Slide-3.jpg

Byer er fulde af fascinerende historier, betagende scener og skjulte perler. Du skal blot vide, hvor du skal kigge for at finde dem. Ved udarbejdelsen af disse byguider har vi allieret os med lokale fotografer, så du kan få de allerbedste tips og en masse inspiration. Ved at afdække skjulte steder fra uventede vinkler kan du indfange Madrid, Milano, Paris, Berlin, London og Amsterdam på en helt ny måde.

Mød Saúl – din guide til Paris

Saúl Aguilar er professionel fotograf og blogger, som elsker at rejse og berette om sine oplevelser i hele verden - på sin blog og på Instagram. Han elsker at indfange smukke bybilleder, hvor han bruger tid på at afdække unikke synsvinkler, som andre normalt overser.

Slide-2.jpg

Paris set med Saúls øjne

Saúls speciale er eksponering og lyssporteknikker, som han bruger til at lave iøjnefaldende fotos i lys og i mørke. Han tager os med til fem unikke steder og fortæller os, hvad der inspirerer ham mest ved Frankrigs kosmopolitiske hovedstad. Vi giver dig også nogle nyttige tips, så du kan tage bedre billeder, samt en PDF, der kan downloades, som indeholder et kort, så du nemt kan komme fra et sted til et andet.

Første stop er Robinia pseudoacacia (Paris’ ældste træ), Square René-Viviani, Quai de Montebello, 75005 Paris

Indtil det 17. århundrede dækkede skove det, der nu er den fantastisk metropol Paris. Selvom det meste af det område blev ryddet, står Paris' ældste træ, en Robinia pseudoacacia (uægte akacie), stadig den dag i dag i nærheden af Notre Dame-katedralen. Det blev plantet i starten af 1600-tallet af kongens gartner, Jean Robin, som har navngivet arten.

Slide-4---1.jpg

Saúl forklarer: “Det ældste træ i hovedstaden er et godt udgangspunkt for en gåtur langs Seinen, som i sig selv byder på nogle utrolige fotomuligheder. Jeg ynder at tage mit kamera med derhen en søndag morgen og tage billeder af Paris i de dyrebare øjeblikke, inden byen vågner.”

Det ældste træ i Paris er en perfekt mulighed for at lave portrætbilleder af planter. Vi anbefaler at bruge en makroindstilling på dit kamera til at tage levende nærbilleder, så du kan indfange bladenes naturlige skønhed. Man kan også afprøve forskellige positioner, såsom at knæle eller ligge ned og kigge op for at fange de enestående mønstre i bladene og træerne.

Slide-4---3.jpg

Passage du Grand-Cerf 145, rue Saint-Denis - 8, rue Dussoubs, 75002 Paris

I det 18. århundrede var det i de overdækkede Art Nouveau-arkader, som er gemt væk i en labyrint af gange, at pariserne mødtes, købte ind og socialiserede med hinanden. Mange af disse arkader blev ikke holdt ved lige, men hvis du ved, hvor du skal kigge, kan du stadig finde dem skjult blandt de moderne gader i Paris. Passage du Grand-Cerf, som forbinder Rue Saint-Denis og Rue Dussoubs, blev restaureret for nogle år siden. Den ligger lidt uden for den almindelige turistrute, og butikkerne er overdækket af et utroligt glastag, som er udsmykket med særligt bearbejdet jern.

Slide-5---2.jpg

Saúl forklarer: “Passage du Grand-Cerf er en legeplads for fotografer, der godt kan lide Art Nouveau-arkitektur. Dagslyset, som kommer ind fra glastaget, oplyser gaden nedenunder på en utrolig smuk måde."

Et kamera med en skærm, som kan vippes, kan være en hjælp til at fotografere ting, der er højt oppe, som for eksempel arkadens tag. Vip skærmen ud, og eksperimentér med at holde kameraet i forskellige vinkler. Ved at holde kameraet tæt på og nede ved jorden for eksempel er det nemt at få et lodret skud fra en virkelig interessant vinkel.

Slide-5---1.jpg

Montmartre, 75018 Paris

Montmartre ligger på toppen af en 130 meter høj bakke i et område, som er internationalt anerkendt som en kunstnerkoloni. Området domineres af den berømte Sacré-Coeur og byder på en masse fotogene scener. Det er et populært sted for turister, men med lidt kreativitet og mod på at opdage kan du finde dine egne unikke perspektiver.

Slide-7---2.jpg

Saúl siger: “I Montmartre er der faktisk en fremragende udsigt over Paris, som alle bør se. Selvom Place du Tertre og Sacré-Coeur er turistmagneter, så er der også andre dele, som er mindre befolket. Når jeg har indfanget kirkens fantastiske kuppel, ynder jeg at gå op til vingårdsområdet, hvor der er færre mennesker og indsnuse stemningen, inden jeg begynder at skyde løs.”

For at indfange kirken på Montmantre i al dens pomp og pragt skal man udnytte den 'gyldne' time lige inden solopgang eller solnedgang. Lyset er magisk på disse tidspunkter, og bygningens storhed udgør en fremragende silhuet, så det er en god ide at stille sig på modsatte side af bygningen i forhold til solen. Vi vil foreslå at slå flashen fra og lege med eksponeringsindstillingerne for at indfange himlens utrolige farvedybde.

La Pagode Paris, 48 rue de Courcelles, 75008 Paris

La Pagode Paris startede i det 19. århundrede som et privat hotel. I 1925 købte den kinesiske kunstsamler og -handler Chiang Tsai Loo den og begyndte at omdanne den til en ganske uparisisk bygning med stærkt kinesisk præg. I dag kan man i pagoden tage på en rejse gennem tiden og på tværs af kontinenter ved hjælp af kunstudstillinger og auktioner, som bringer noget af det fineste fra Østen til Vesten.

Slide-8---3.jpg

Saúl forklarer: "Denne bygning står i fuldstændig kontrast til sine omgivelser med farver, former og teksturer, som gør den helt enestående i området. Her kan man være sikker på at tage billeder, som vil overraske publikum fuldstændigt.”

Det er et rigtigt godt sted at eksperimentere med dybdeskarphed for at fremhæve en af de mange udsmykningsdetaljer i facaden og taget på denne forbløffende bygning.

Slide-8---2.jpg

La Petite Ceinture, Place Balard, 75015 Paris

Et grønt område meget få kender, som strækker sig næsten 32 kilometer, hedder Petite Ceinture. Det er en gammel jernbanestrækning. Jernbanen blev bygget for over 150 år siden midt i den franske hovedstad og var en af verdens første bytransportsystemer. I 1930'erne blev jernbanen brugt mindre og mindre efter bygningen af metrosystemet, og det efterlod en labyrint af ubenyttede tunneller og broer. Naturen har taget over der, hvor sporene gik, og det er blevet et paradis for vilde planter og dyreliv. Det er et godt sted at gå på opdagelse og fotografere.

Slide-9---3.jpg

Saúl fortæller begejstret: “Petite Ceinture er et paradis for byvandreren. Mange mennesker ved ikke, at der er en natursti, hvor sporene gik igennem det 16. arrondissement. Man skal tage derhen, når solen står op for at indfange den lidt uhyggelige stemning, og så kan man få uforglemmeligt smukke fotos.”

Man kan forsøge at eksperimentere med placeringen af sporenes konvergerende linjer, når de rammer horisonten i fotoet. I stedet for at placere sporene midt i billedet kan man træde et skridt til siden og lade dem løbe diagonalt igennem billedet fra nederste til øverste hjørne i billedet.

Slide-9---2.jpg

Alle de steder, som Saúl har fortalt om i denne artikel, kan du finde på kortet i pdf-filen nedenfor, som kan downloades. Når du går fra et sted til et andet, så husk at holde øjnene åbne, og kig dig omkring; ligesom alle andre byer er Paris fuld af fotoøjeblikke.

Download Saúls guide til Paris