milan header

Byguide - Milano

Milano

En byguide med unikke perspektiverSom en del af Canons igangværende 'Come and see'-kampagne har vi introduceret denne serie af byguider, som er designet til at inspirere dig til at se på verden med nye øjne.

Byer er fulde af fascinerende historier, betagende scener og skjulte perler. Du skal blot vide, hvor du skal kigge for at finde dem. Ved udarbejdelsen af disse byguider har vi allieret os med lokale fotografer, så du kan få de allerbedste tips og en masse inspiration. Ved at afdække skjulte steder fra uventede vinkler kan du indfange Madrid, London, Paris, Berlin, Amsterdam og Milano på en helt ny måde.Mød Alice, din guide til Milano

Alice Pasquini er en gadekunstner og illustrator, som arbejder over hele verden. Før hun begynder at male, prøver Alice at suge den omgivende stemning til sig og udvælge en farvepalette til sit værk, som komplementerer det større bylandskab. Igennem sin kunst videreformidler Alice menneskelige følelser fra en anden synsvinkel. Hun er især interesseret i fremstillingen af kvinder i kunst og ønsket om at vise stærke selvstændige kvinder på en måde, som adskiller sig fra den kvindelige stereotyp, der normalt fremhæves i moderne kunst.

Milano set med Alices øjne

Alice har et godt øje for at spotte den perfekte bymæssige baggrund både til sin gadekunst og til fotografering. Hun har valgt unikke steder rundt omkring i byen Milano og fortæller os, hvorfor hun finder dem så inspirerende. Vi giver dig også nogle nyttige tips, så du kan tage bedre billeder, samt en PDF, der kan downloades, som indeholder et kort, så du nemt kan komme fra et sted til et andet.

Fratelli Bonvini, Via Tagliamento 1, 20139 Milano

Første stop er Fratteli Bonvini, en ekstraordinær butik med papirvarer på Via Tagliamento, som har til formål at genoplive skrivningens tabte kunst. Alt, der fremvises i butikken, kan fortælle en vigtig historie. Kunderne opfordres til at nedfælde deres helt egen historie på det smukt producerede brevpapir på et af butikkens kurser, workshops eller seminarer om serigrafi og skrivning. Hvert kursus ledes af en række excentriske personligheder, som går meget op i alt, hvad der vedrører papir, tryk og kalligrafi.


Alice siger: “Hos Fratelli Bonvini bliver du forelsket i idéen om at sætte pennen til papiret. Jeg mener, at et håndskrevet brev fortæller en persons historie og åbner et vindue til deres sjæl på en måde, som online-kommunikation aldrig vil kunne gøre."

Prøv at fortælle Bonvinis historie ved at fokusere på butikkens trykmaskiner, omgivelserne og indendørsindretningen, som er forblevet mere eller mindre uændret i de sidste 100 år. Vi anbefaler at eksperimentere med en stor blænde (f/2.8) og høj ISO (1600), så du får et skarpt og effektfuldt billede.

Milano Wall Art, Istituto Ortopedico Gaetano Pini, Piazza Cardinale Andrea Ferrari 1, 20122 Milano

En kort gåtur fra Duomo og universitetet finder vi tre fremragende eksempler på gadekunst på et 800 m2 stort vægmaleri. Bykunstprojektet blev besluttet i anledning af byens 140 års jubilæum og omfatter værker af fire af Milanos berømte gadekunstnere - Paolo Bordino, Ivan Tresoldi og parret Walter Contipelli og Alessandra Montanari. De tre vægmalerier fremviser kontrasten mellem rationalitet og kreativitet, det geometriske og det organiske, videnskab og kunst samt det mandlige og det kvindelige.

"Jeg er altid på udkig efter graffiti, som fortæller en historie, og disse tre vægmalerier er et besøg værd", siger Alice. “Jeg kan godt lide at fremhæve farverne i mine fotos af gadekunst - en rigtig god måde at opnå det på er at bruge polariseringsfilter.”

Leg med de livlige farver på de malede vægge og skyggerne og silhuetterne af folk, der går forbi. Du kan også eksperimentere med spotmåling for at forbedre eksponeringen, farven og kontrasten i dine billeder.

Penelope Mercatino, Via M. Melloni 6, 20129 Milano

Næste stop er Penelope Mercatino, som er en af de bedste butikker i Milano med gamle ting. I butikken finder man en lang række mode- og designobjekter, herunder vintagetøj fra 40'erne til 70'erne sammen med gamle møbler, køkkenredskaber, tasker, kufferter, service, plader og mange andre ting. En ting, som folk ikke ved om denne butik, er at den har sit eget salgskoncept, hvor varerne falder i pris med tiden eller doneres til velgørende formål, hvis de ikke bliver solgt.

Alice elsker at afdække skjulte skatte og fortæller: "Når jeg besøger Penelope Mercatino, sørger jeg for, at jeg har sat tid nok af til at gennemrode hver enkelt reol og hylde. Man kan virkelig finde nogle gamle ting, som er helt fantastiske, når bare man har tålmodighed til at gå igennem det hele."

Denne butik består af en labyrint af gange og rum pakket med gamle genstande og moderne antikviteter. Vi ville anbefale at skifte mellem stor blænde (f/1.2) og lille blænde (f/8) for at fremhæve de mest spændende genstande i billedet eller sætte fokus på det store udvalg af ting, der vises frem i vinduerne og på hylderne.

Frida, Via Pollaiulo 3, 20159 Milano

I Milanos fremstormende Isola-bydel ligger Frida, som er en spøjs café, bar og butik med gamle ting, som er populær blandt de lokale, der er på forkant med udviklingen. Skjult bag en væg med graffiti oser dette levende sted af coolness og det er det mest populære sted at nyde en brunch, mens man hænger ud blandt lokale hipstere.

“Frida er et perfekt sted til at observere folk," siger Alice. “Jeg kan godt lide at forsøge at trævle en persons historie op, når jeg står i kø ved baren eller sidder i gården. At observere andre folks måde at gå, tale og interagere med hinanden inspirerer mig virkelig, før jeg vælger hvem, der skal være motivet i mit næste kunstværk."

Den farverige bar, butik og bistro er den perfekte ramme til at tage et foto af de nyeste trends inden for mode og design. Slip din kreativitet løs, og få nogle spændende optagelser af den milanesiske livsstil. Vi anbefaler især at medbringe et stativ og lave eksperimenter med lange lukkertider til at indfange Fridas tætpakkede gård.

Ciclofficina Stecca (Associazione +bc), Via Gaetano de Castillia 26, 20124 Milano

Vi hopper på cyklerne og tager i retning mod Ciclofficina (også kendt som Associazione +bc), som er en organisation, der gør cykling populært igen i Milano. Her kan du få din cykel repareret, få cykellektioner og endda få lavet din egen cykel helt fra bunden. Forskellige dele af gamle cykler, doneret af lokale, bruges til at lave de skræddersyede cykler på foreningens eget værksted.

“Det er dejligt at se, at cykelkulturen er på vej frem i Milano. I stedet for at hoppe ind i en taxa er det uden tvivl meget bedre at cykle rundt i byen og opleve den fra et andet perspektiv - og så er det også sjovt", siger Alice.

Hvis man er interesseret i cykler og alt, hvad der har med cykler at gøre, er det her lige stedet, man skal besøge. Rummet er fyldt med hundredevis af reservedele, som hænger overalt, samt en hel masse passionerede cykelfans. Prøv at indfange unikke historier ved at lave reportagefotos. Det er en god ide at eksperimentere med et vidvinkelobjektiv for at indfange omgivelserne for dit motiv samt stemningen i rummet. Alternativt kan du fokusere på små detaljer ved at bruge en stor blænde.

Palazzo Lombardia, Piazza Città di Lombardia, 20124 Milano

Vores sidste sted er Palazzo Lombardia, som er et kompleks af nye bygninger i Milanos "futuristiske" Porta Nuova-bydel. Rank og flot midt i komplekset står en imponerende glasbeklædt skyskraber, som af internationalt anerkendte designere anses for at repræsentere fremtiden for byarkitektur i Milano. Du kan komme op på tagterrassen om søndagen og drage fordel af 360 graders panoramaudsyn for at indfange Milanos historiske bybillede i al sin pragt.

Alice siger: “At nyde Milano langt oppefra er virkelig en fornøjelse for mig. Det giver mig mulighed for at se byen i fugleperspektiv. Palazzo Lombardias design er ikke kun imponerende, også udsynet er spektakulært, og der er så mange fotomuligheder."

Vi anbefaler at skyde 360 graders panoramabilleder den første time efter solopgang eller den sidste time efter solnedgang. Dette tidsrum kaldes for 'den gyldne time'. I de timer står solen lavest på himlen, og derfor får man fotos med blødt, spredt lys, hvilket giver dig mulighed for at lægge vægt på detaljer og dybde i dine billeder.

Alle de steder, som Alice har fortalt om i denne artikel, kan du finde på kortet i PDF-filen nedenfor, som kan downloades. Når du går fra et sted til et andet, så husk at holde øjnene åbne, og kig dig omkring; ligesom alle andre byer er Milano fuld af fotoøjeblikke.