london header

Byguide - London

London

En byguide med unikke perspektiver

Slide 3.JPG

Som en del af Canons igangværende 'Come and see'-kampagne har vi introduceret denne serie af byguider, som er designet til at inspirere dig til at se på verden med nye øjne.

Byer er fulde af fascinerende historier, betagende scener og skjulte perler. Du skal blot vide, hvor du skal kigge for at finde dem. Ved udarbejdelsen af disse byguider har vi allieret os med lokale fotografer, så du kan få de allerbedste tips og en masse inspiration. Ved at afdække skjulte steder fra uventede vinkler kan du indfange Berlin, Milano, Paris, London, Amsterdam og Madrid på en helt ny måde.

Slide-2.jpg

Mød Scott - din guide til London

Scott Bass opdagede Parkour i 2005 og har elsket bevægelsesdisciplinen lige siden da. Når han er bag kameraet, får han de bedste fotos og videoer ved at følge den rute, som hans motiv har tænkt sig at tage. Hans bedste skud er som regel taget fra en unik vinkel og et særligt perspektiv, som kræver klatring, at ligge ned eller at komme særdeles tæt på en af de andre parkourudøvere, der hænger i luften.

London set med Scotts øjne

Som professionel parkourudøver, fotograf og filmskaber forstår Scott, hvad der kræves for at tage et billede fra en enestående synsvinkel. Han har valgt seks unikke steder rundt omkring i London og fortæller os, hvorfor han mener, de er inspirerende for fotografer - uanset niveau. Vi giver dig også nogle nyttige tips, så du kan tage bedre billeder, samt en PDF, der kan downloades, som indeholder et kort, så du nemt kan komme fra et sted til et andet.

Three Mills Island, E3 3DU

Første stop er kun 30 minutter fra det centrale London. Three Mills Island er fra den angelsaksiske periode og huser verdens største fungerende tidevandsmølle. Områdets industrielle historie står i kontrast til og komplementerer samtidig dets nuværende naturlige karakter, og der er mange usædvanlige motiver at fotografere.

Slide 4 - 2.JPG

Scott udtaler: "Jeg foretrækker at besøge dette sted ved solopgang og solnedgang, hvor den svage belysning giver en magisk effekt, som fremhæver mønstre og giver mine fotos en dramatisk effekt."

Slide 4 - 1.JPG
Slide 4 - 3.JPG

Det er en god idé at forsøge at indfange spejlingerne af bygningerne i vandet og lege med forskellige synsvinkler. Eksperimentér ved at skifte fokus mellem genstanden og spejlingen - med autofokusering skal du koncentrere dig om dit valgte område og trykke udløserknappen halvt ned.

Cody Dock, 11c South Crescent, Canning Town, E16 4TL

Næste stop er det tidligere Bromley-by-Bow Gas Works. Området blev overset i forbindelse med fornyelsen af East London, men et nyt projekt har gjort det forfaldne dokområde til et blomstrende område ved vandet med smukt udsyn til det centrale London.

Slide 5 - 1.JPG
Slide 5 - 2.JPG

“Denne hemmelige del af London er fuld af dynamik og kreativitet,” fortæller Scott. “Det er et perfekt malerisk område, hvor man kan slippe væk fra det pulserende liv i midtbyen, få tømt sit hoved og få et frisk syn på livet.”

Dette stop er et landskab med en masse aktivitet, hvor gammelt og nyt står i kontrast til hinanden, så det kan være en udfordring at finde det, man vil fokusere på. Vi anbefaler at bruge søgeren til at opdele områderne i tre. Find frem til den vigtigste del, og placér det på en af de tre hjælpelinjer for at få det til at stå frem.

Trinity Buoy, 64 Orchard Place, E14 0JY

Trinity Buoy findes knap en kilometer fra Canary Wharf og er et område, der er blevet døbt 'Container City' takket være den opfindsomme måde, man har indrettet overflødige containere som smarte arbejdsrum til lokale kunstnere og kreative virksomheder.

Slide 6 - 2.JPG

Scott fortæller os: "For mig personligt er Trinity Buoy min bedst bevarede London-hemmelighed, fordi der findes et træningsakademi til parkour! Bortset fra det er dette område en god baggrund til kreativ fotografering - farverige containere, uendeligt mange teksturer og unikke former, som er med til at skabe dramatiske fotos.”

Slide 6 - 3.JPG

Vi anbefaler, at du tænker over bygningens komposition, før du begynder at skyde løs. Prøv at tage en lodret optagelse af en af containerne for at illustrere de førende linjer, og hvordan de interagerer med vinduernes runde former. Det vil tiltrække publikums blik nøjagtigt der, hvor du ønsker det.

Stanford Wharf Jetty Shoreline & Mondrian Hotel, 20 Upper Ground, SE1 9PD

Scotts næste sted ligger i Sea Container’s House. Det er Mondrian Hotel, nabo til Tate Modern, og i overensstemmelse med dets maritime historie minder det om et krydstogtsskib. Herfra kan man tage fascinerende billeder af London og Themsen. Det er endda muligt at komme ned til vandkanten og rode rundt i flodens opskyl for at finde skjulte skatte, man kan fotografere.

Slide 7.JPG

“Flodbredden er et uensartet område med mange smukke bygninger og strukturer. Jeg kunne fortabe mig timevis med at fotografere disse fantastiske omgivelser," siger Scott.

Vi anbefaler til dette særlige sted især at teste dit kameras filtre, såsom miniatureeffekten. Den fungerer bedst, når du er på afstand af dit motiv, så eksperimentér med den fra Mondrian Hotel, og gør London til et lille modelby.

Leake Street, SE1 7NN

Fra Themsens bred tager Scott os til Leake Street-tunnellen, også kendt som 'graffiti-tunnellen' eller 'Banksy-tunnellen' Det er et område for graffiti og gadekunst, som ligger i nærheden af Waterloo-stationen. Oprindeligt blev den åbnet af Banksy i 2008 til hans 'Cans Festival' og er et rigtig godt sted, hvis du er fotograf, fordi vægmalerierne hele tiden skifter og giver ny inspiration.

Slide 9 - 1.JPG

Scott elsker dette sted. "Det er et rigtig godt sted til at iagttage gadekunstnere øve sig og skabe kunst. Der er en kvalitet ved stedet, som hele tiden forandrer sig. Det er oversvømmet i farver, og du ved aldrig, hvad du kommer til at se. Det er fedt.”

Slide 9 - 3.JPG

Det er et sted med svag belysning og et særdeles velegnet sted til at være kreativ. Vores tip er at undlade at bruge en flash, da det kan gøre billederne fladere og betyde, at de mister effekt. Prøv i stedet at øge ISO'en, så dit kamera indtager mere af det tilstedeværende lys, hvilket mindsker behovet for en flash.

‘Jeté’ statue, på hjørnet af 46-57 Millbank, Westminster

Som total modsætning ligger Scotts sidste sted i Westminster, hvor vi finder den smukke bronzestatue 'Jeté', der viser balletdanseren David Wall hængende i luften. Wall var kun 21 år gammel, da han blev den yngste førstedanser i The Royal Ballets historie. Skulpturen blev skabt i 1975 af italieneren Enzo Piazzotta, som tilbragte det meste af sit arbejdsliv i London.

Slide 8 - 2.JPG
CANON_ALT_LDN_0507.JPG

Scott siger: "Denne skulptur er fascinerende for mig, da den afspejler de samme klassiske bevægelser, som kan ses i parkour. De elegante linjer ved balletdanserens arme og strakte tæer er smukke, og den svævende bevægelse ser let ud."

Slide 8 - 1.JPG

Det er en rigtig god mulighed for at lege med perspektiver og skabe virkelig udtryksfulde billeder. VI anbefaler at gå rundt om statuen og afprøve både høje og lave perspektiver for at variere dine resultater. Hvis man sidder på hug og gør figuren til en silhuet op mod himlen, får man et smukt kontrasteret billede af lys og mørke.

Alle de steder, som Scott har fortalt om i denne artikel, kan du finde på kortet i PDF-filen nedenfor, som kan downloades. Når du går fra et sted til et andet, så husk at holde øjnene åbne, og kig dig omkring; ligesom alle andre byer er London fuld af fotoøjeblikke.