Byguide - Amsterdam

En byguide med unikke perspektiver

NL Hero Image.jpg

Som en del af Canons igangværende 'Come and see'-kampagne har vi introduceret denne serie af byguider, som er designet til at inspirere dig til at se på verden med nye øjne.

Byer er fulde af fascinerende historier, betagende scener og skjulte perler. Du skal blot vide, hvor du skal kigge for at finde dem. Ved udarbejdelsen af disse byguider har vi allieret os med lokale fotografer, så du kan få de allerbedste tips og en masse inspiration. Ved at afdække skjulte steder fra uventede vinkler kan du indfange Berlin, Milano, Paris, London, Amsterdam og Madrid på en helt ny måde.


EOS_M3_Lifestyle_Hill_Steps_FINAL.jpg

Mød Andres og Joyce – dine guider til Amsterdam

De professionelle fotografer Andres og Joyce de Lange driver et billedbureau og en blog med base i Amsterdam, On a Hazy Morning. De arbejder sammen for at indfange et øjeblik fra to forskellige perspektiver på samme tid, hvilket giver dem mulighed for at fortælle historier med deres billeder og indfange begivenheder, mens de sker på naturlig og spontan vis.

Amsterdam set med Andres' og Joyces øjne

Andres og Joyce kender Amsterdam godt. Her tager de os med til seks unikke steder og forklarer deres tilgang til at finde et nyt perspektiv på byen. Vi giver dig også nogle nyttige tips, så du kan tage bedre billeder, samt en PDF, der kan downloades, som indeholder et kort, så du nemt kan komme fra et sted til et andet.

Kraanspoor 14-24, 1033SE

Første stop er Kraanspoor. Denne enestående kontorbygning, som er bygget på en tidligere skibsværft, afspejler det omgivende vand i IJ-havnen på smuk vis. Glasfacaden blander vand, himmel og skyer og giver dermed liv til et industriområde hele vejen rundt.

IDTV building 2.jpg

“Blanding af glas, beton og stål gør denne bygning særdeles interessant at fotografere. Omgivelserne er flade og spartanske, hvilket kun fremhæver bygningens smukke arkitektur,” siger Andres.

IDTV building 1.jpg
IDTV building 3.jpg

Dette stop er et godt sted til at fotografere abstrakte billeder. Hvis du vil lave effektfulde kompositioner, anbefaler vi at overveje perspektiv og dybdeskarphed mellem bygningen i nærheden og søen.

De Fietsflat Stationsplein 49, 1012 AB

Amsterdam omtales ofte som "cykelbyen", og er en af de mest cyklistvenlige hovedstæder i verden. Hvis du vil fotografere cykler, er De Fietsflat det bedste sted. Der er 2.500 cykler på tre etager og et permanent, innovativt og meget vellidt lokalt vartegn.

De Fietsflat 1.jpg
De Fietsflat 3.jpg

“Stedet er et godt udsynspunkt i byen”, siger Joyce. “Vi kan godt lide at være kreative og sætte os på hug og fotografere gennem egerne på cyklerne!”

For os er det et ideelt sted til at lave en komposition af flere lige store former. Prøv at kombinere forskellige farvetoner ved siden af hinanden for at skabe et mere dynamisk billede. Vi vil anbefale at udfylde din billedramme med cykelstyrenes mønstre - brug din zoom til at fokusere på detaljen for at lave et virkeligt effektfuldt billede.

Grand Hotel Amrâth, Prins Hendrikkade 108, 1011 AK

Fra stationen tager vi til Grand Hotel Amrâth. Hotellet blev bygget i starten af det 20. århundrede og er et af de bedste eksempler på den hollandske version af Art Nouveau. De mange detaljer på bygningen fortæller en historie om søfart og maritime myter.

GrandHotelAmreth2.jpg
GrandHotelAmreth1.jpg
GrandHotelAmreth3.jpg

Andres og Joyce er enige: "For os har sammensætningen af smukt støbejern, bygningens træramme og det fascinerende glastag rigtig meget fotopotentiale."

Vi anbefaler at være kreativ med forskellige vinkler og bruge dybdeskarpheden til at fremhæve iøjnefaldende detaljer. Eksperimentér med HDR-indstillingen på dit kameraet til at indfange flagene foran bygningen eller de smukke vinduer.

Muziekgebouw aan ‘t IJ, Piet Heinkade 1, 1019 BR

Næste stop er Muziekgebouw aan ‘t IJ, som er en koncertsal til nutidig klassisk og international jazzmusik ved bredden af floden IJ. Dette mesterværk i beton og stål kaldes 'det 21. århundredes koncertsal' og har en iøjnefaldende glasfacade med spektakulær udsigt over floden. Det er et godt eksempel på nutidig hollandsk arkitektur.

Muziekgebouw 2.jpg

Joyce fortæller: "Vi elsker at lege med spejlingerne, når vi skal fotografere, så glasvinduerne og lyset, der spejles i floden, giver os virkelig meget kreativ energi."

Overflader, der genspejles, såsom den på Muziekgebouw aan ‘t IJ, egner sig godt til at indfange et øjeblik, når det er smukkest. De giver billedet farver, bevægelse og kan omdanne en ordinær scene til noget særligt. Vores bedste anbefaling? Rolige vindforhold og morgenens første solstråler vil give et fremragende genspejlingsfoto.

Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2a, 1018 DD

Som det næste går vi på opdagelse i det, som ofte beskrives som en intim juvel midt i byen. Hortus Botanicus er en af verdens ældste botaniske haver, og man kan her finde en imponerende samling af kæmpestore planter, som fint passer ind i den rige arkitektur fra det 17. århundrede.

Hortus Botanicus 3.jpg
Hortus Botanicus 1 (2).jpg

Andres og Joyce besøger stedet ofte. De fortæller: "Dette sted er så specielt, fordi det en af verdens ældste botaniske haver. En oase af grøn eskapisme gemt væk i Amsterdams travlhed."

Vores anbefaling til dette sted kan bruges, uanset hvor man fotograferer planter eller blomster: Brug en makroindstilling til for alvor at indfange teksturen og årerne i for eksempel et blad. Vælg også en vinkel, hvor lyset kommer på tværs af overfladen af planten, så du kan få et skarpt billede af vanddråberne på blomsterbladene.

Bijlmer, Heesterveld, 1102 Amsterdam Zuidoost

Fra det dejligt grønne i den botaniske have fortsætter vi til de flerfarvede bygninger i Bijlmer, en forstad til Amsterdam. I 2010 blev Bijlmer omdannet fra en nedslidt bydel til et kreativt sted, hvor man kan leve og arbejde. Genopfindelsen blev iværksat af kunstnere og omfatter udvikling af flerfarvede facader, som skal inspirere det lokale samfund dagligt.

Bijlmer 1.jpg

Bijlmer 2.jpg
Bijlmer 3.jpg

“Her kommer vi altid i godt humør og begynder at smile. Kulturelt set er det et livligt sted, der forener kunst, mode, mad og musik - hver gang du passerer et hjørne, ser du nye fotomuligheder, og det giver dig mulighed for at give din kreativitet helt frit spil", siger Andres, mens han smiler.

Geometriske former og mønstre giver smukke fotos. Hvis du vil skabe en kontrast til de dristige former og farver, så er vores sidste anbefaling at inddrage naturlige elementer som et træ eller skyer, så publikum med det blotte øje kan nyde scenen i sin helhed.

Alle de steder, som Andres og Joyce har fortalt om i denne artikel, kan du finde på kortet i PDF-filen nedenfor, som kan downloades. Når du går fra et sted til et andet, så husk at holde øjnene åbne, og kig dig omkring; ligesom alle andre byer er Amsterdam fuld af fotoøjeblikke.