PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

Skab unikke hjemmelavede gaver med styrken i print

Find ud af, hvordan du kan give meningsfulde gaver ved hjælp af Canon Creative Park og din PIXMA-printer, lige fra en smuk papirbuket, der holder i årevis, til en personlig mindeæske.
Et par hænder placerer en papirblomsterbuket, der er skabt med et skabelon fra Canon Creative Park, i en håndlavet æske dekoreret med découpage-fotografier.

At købe en buket blomster og et kort til en person er en dejlig gestus, som kan gøre deres dag lysere, men i sidste ende vil blomsterne visne, og kortet bliver smidt væk. Hvorfor ikke vælge en anden tilgang med håndlavede papirkreationer, der er mere meningsfulde gaver til dem, du holder af? Måske vil du også nyde at lave dem.

Canon Creative Park har et stort udvalg af gratis skabeloner til papirklip, som du kan beholde for dig selv eller give som gaver. Vi inviterede papirklipperen Martin fra @MartinMayhem til at skabe en papirblomsterbuket og et kort til sin partner, men det var ikke hans eneste opgave.

Vi udfordrede ham også til at gøre hans hjemmelavede gaver endnu mere personlige ved at tilføje fotografier.

"Papir er fantastisk," siger Martin. "For mig handler det om at have noget fysisk at klippe i stykker, folde, påføre blæk og tilføje farve til. Mulighederne er uendelige, hvis du kan finde på noget at lave – og selvom du ikke kan, er der massevis af inspiration derude."

Her kan du se, hvordan Martin gjorde en ekstra indsats med sin gave.

Gør din gave unik

En papirbuket ligger på et bord foran en trækasse med et kort ovenpå midt i en stue.

Martins råd til nybegyndere i Canon Creative Park-papirklip er at læse instruktionerne omhyggeligt, og når du laver selve skabelonerne, skal du huske, at du ikke skal bruge så meget lim, som du måske tror. Det var især vigtigt, da han lavede sin papirblomsterbuket og foldekort. I første omgang havde han planlagt at lægge dem i en trækasse, som han pyntede med et blomstermønster ovenpå, men han besluttede i stedet at lave en mere personlig version ved hjælp af en gammel skotøjsæske, fotos og découpage.

Når du har lavet din papirklipsgave ved hjælp af Canons gratis bibliotek med skabeloner, Creative Park, er det tid til virkelig at give den dit personlige præg.

Martin brugte Canons Creative Park-webside og -app fra sin smartphone. "Jeg har ofte ikke plads til min bærbare computer på skrivebordet på grund af mængden af papirklipsrod, så det at kunne se designet på min telefon og derefter printe det gjorde livet lidt nemmere," siger Martin.

Martin lavede sin papirbuket ved at følge papirklipsvejledningen på Creative Park, skære formerne ud og derefter ridse og folde linjerne, før de fastgøres med lim.

Du kan pynte dine papirgaver med glitter, klistermærker eller endda dekorere dem med penne eller maling – du kan f.eks. lave et polkaprikdesign til din mønsterbesatte ven.

Tilføjelse af fotografier

Et par hænder tilføjer pinde med personlige hjerteformede fotos til en papirblomsterbuket.

Martin limede billeder af sig selv og sin partner på pinde, som han derefter tilføjede for at give sin papirbuket et personligt præg. "Papirklip er eskapisme for mig," siger han. "Jeg arbejder normalt mellem 50 og 60 timer om ugen i et temmelig travlt job, så når jeg laver papirklip, er det tid væk fra al stress og jag i arbejdet og det normale liv. Bare tid til, at jeg kan fokusere på noget, jeg nyder."

Et par hænder holder en smartphone med et foto på skærmen foran en Canon PIXMA-printer med et ark med fotos, der er ved at blive printet.

Når du gennemser gamle fotografier, mens du skaber en personlig gave, er det en dejlig måde at genopleve dyrebare øjeblikke på. Når du har valgt dine favoritter, kan du hurtigt og nemt printe dem direkte fra din smartphone til din Canon PIXMA-printer ved hjælp af Canons PRINT-appen, som Martin gjorde. "Vi tager ikke så mange fotos sammen nu, så det er vidunderligt at huske starten på vores forhold," siger han om processen.

Efter at have skabt den færdige buket ville Martin give den et personligt præg, så han printede sine yndlingsbilleder af sig selv og sin partner fra sin Canon PIXMA-printer på Canon Glossy Photo Paper. Da hans billeder var printet, skar han dem i former – han valgte hjerter, men du kan vælge det look, du ønsker.

Da billederne var skåret ud, tog Martin nogle genanvendelige papirsugerør og satte sine billeder på toppen, hvilket skabte en slags foto-slikkepind. Da de var tørret, tilføjede han dem i selve buketten, så de viste hans yndlingsminder med sin partner.

"Jeg brugte et papirsugerør til pinden, da farven ville falde sammen med blomsterne. Jeg brugte to af hjerteformerne til at lave en sandwich hen over toppen af sugerøret og klæbede den sammen med flydende lim. Jeg brugte kun ét foto i eksemplerne, men man kan også bruge forskellige billeder på hver side," foreslår han.

"Jeg har også tilføjet et bånd i bunden af hjertet i samme farve, som jeg har viklet rundt om buketten," forklarer Martin. "Jeg følte, at dette skabte en dejlig forbindelse mellem de to elementer."

Samling af din gaveæske

En ung mand bruger en saks til at klippe rundt om fotos, der er printet på en Canon PIXMA-printer. På bordet ved siden af ham ligger en pakke Canon-papir, lim og en delvist færdig découpage-skotøjsæske.

Martin brugte billeder af sig selv og hans partner til at udsmykke gaveæsken, men du kan også bruge billeder af en persons foretrukne retter, deres kæledyr eller deres hobbyer til at skabe dit eget personlige touch.

Et par hænder bruger en hullemaskine til at skære hjerteformede fotos ud. På bordet nedenunder ligger en saks, et skærebræt og en pakke Canon-papir.

Ud over at det er en god idé til at opmuntre nogen, kan papirklipsgaver fungere til fødselsdage, jul eller endda fejringer som f.eks. forlovelsesfester – med billeder af det lykkelige par på en découpage-boks. Martin brugte en hjerteformet hullemaskine til at tilføje de ekstra romantiske detaljer til fotos af sig selv og sin partner, men andre former kunne også bruges til at passe til forskellige motiver.

Martin dekorerede en trækasse til at lægge sine gaver i, før han besluttede sig for at lave sin egen personlige æske ud af en gammel skotøjsæske. Fordi du dækker den med billeder, kan du genbruge enhver kasse, du har derhjemme.

Martin dekorerede sin skotøjsæske med fotografier ved brug af en découpage-teknik. Découpage er, når du tager fotografier eller papir og lægger dem i lag på en overflade og dækker hvert lag i et tyndt lag lim, som papmache, men med fotografier. Det endelige resultat er en personlig dekoreret æske, som kan opbevares og genbruges, efter du har givet den. "Découpage var noget, jeg har hørt om før, men som jeg aldrig havde prøvet rigtigt. Sikke en oplevelse!", siger Martin. "Jeg printede billederne i både sort/hvid samt farver for at få en god variation."

Så brugte Martin lidt tid på at klippe dem ud med omhu. For nogle af de mindre billeder brugte han en hjerteformet hullemaskine til at klippe billederne ud, men du kan også gøre det med en saks eller lade billederne være, som de er. "Det gav det et mere 'kærligheds-agtigt' look," siger Martin. "Jeg brugte også denne hjerteformede hullemaskine, da jeg udskar formerne til billederne på pindene i buketten."

Et par hænder bruger en børste til at lime fotografier på låget af en skotøjsæske ved brug af en découpage-teknik.

En gaveæske er en dejlig gave, som kan genbruges igen og igen. Du kan bruge en trækasse, der er købt i en håndværksbutik, eller du kan lave din egen ved hjælp af en gammel skotøjsæske, sådan som Martin gjorde. Da découpage-billeder lægges i lag med lim, er de muligvis mere effektive, hvis du bruger Canon Matte Photo Paper i stedet for Canon Glossy Photo Paper, og et sidste lag lim til at sikre, at de sidder godt fast, kan gøre, at boksen ser godt ud i længere tid.

En ung mand bruger en børste til at lime de sidste detaljer på en découpage-gaveæske med fotos på. Der er også en papirblomsterbuket, en pakke Canon-papir og håndværksværktøjer på bordet.

De timer, Martin brugte på at give blomsterbuketten, foldekortet og gaveæsken et personligt præg, gør det til en unik tredobbelt gave, der hylder minderne med hans partner. "Der er ikke noget mere værdifuldt end tid," siger Martin. "Når du investerer tid i en håndlavet gave, har du dedikeret mange timer til den. Alle kan bruge 30 minutter på at shoppe online, men til en helt speciel person skal du give dig tid."

Da billederne var færdige, lagde Martin et lag découpage-lim på skotøjsæsken, før han klæbede billedet hen over toppen, men det ville også fungere med skolelim. For at beskytte billedet, og for at sikre det mod fugt eller væske, dækkede Martin billedet med et ekstra lag lim.

"Denne limning over toppen af billedet hjælper virkelig, når man skal sætte billederne fast omkring hjørnerne. Det var rart at mindes, mens jeg limede billederne fast: vores første tur til London sammen, vores første ferie," fortæller Martin.

Det endelige resultat er en flot, personlig gaveæske til papirklipsbuketten med foldekortet øverst, som kan genbruges senere. Martins partner har beholdt gaveæsken og bruger den til at gemme minder om deres forhold, for eksempel valentinskort og koncertbilletter.

Hvorfor ikke lave din egen unikke gave til en, du holder af?


Skrevet af Tamzin Wilks

Relaterede produkter

 • Printere til hjemmet

  PIXMA TS5350a-serien

  Vis dine designs frem med PIXMA TS5350a-seriens alsidige mediehåndtering, coole kreative apps og enkle tilslutning til smartphones
 • Inkjet-printere

  Matte Photo Paper MP-101

  Matte Photo Paper producerer kvalitetsfotografier, grafik og tekst med en mat finish. Også velegnet til mere kreative anvendelser såsom lykønskningskort, skilte og papirhåndværk.
 • Inkjet-printere

  Glossy Photo Paper GP-501

  Med Wi-Fi- og AirPrint-understøttelse kan du printe fra smartphones, tablets og Apple-enheder.
 • Relaterede artikler

 • get-inspired-canon-club-flower-crowns

  PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Blomsterkroner af papirklip

  Skab sjove blomsterkroner med en Canon PIXMA-printer og Canon Creative Park-skabeloner.

 • A woman adjusts a craft butterfly display in front of a desk containing a Canon printer.

  CREATIVE PRINT

  Papercraft butterflies in 10 simple steps

  Artist and paper crafter Aimee Graham reveals her step-by-step process behind making striking paper butterflies.

 • KREATIVT PRINT

  Kreativt papirklip til en forhistorisk soverutine

  Hvis dit barn kan skelne mellem sin Stegosaurus og sin Dilodocus, vil det elske at bruge Canon Creative Park til at lave en soverutine med dinosaurtema.

 • KREATIVT PRINT

  Papirbordpynt

  Gør borddækningen smuk til alle lejligheder med Creative Park.