Print fra UNIX-, Linux-, AS400/iSeries-, Citrix- og SAP-miljøer

Printløsninger til virksomheder

Print fra UNIX-, Linux-, AS400/iSeries-, Citrix- og SAP-miljøer

Canon har et omfattende udvalg af printere og multifunktionsenheder (imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE & i-SENSYS), der understøtter branchestandarderne for sidebeskrivelsessprog PCL og PostScript. Dette sikrer et grundlæggende niveau for kompatibilitet med ovennævnte miljøer og ældre miljøer. Canon tilbyder også et udvalg af løsninger, der er optimeret specielt til Unix-, Linux-, OS400-, Citrix- og SAP-miljøer, som giver kunderne mulighed for at udnytte mere end de grundlæggende funktioner fra deres enhed. Det vil sige anvende efterbehandlingsfunktioner som f.eks. hæftning, efterbehandling af brochurer eller valg af en anden papirkilde. Det sikrer, at enheder fra Canon ubesværet kan integreres i kundernes miljøer, herunder ældre systemer.

UNIX-print
Linux-print
AS400/ iSeries-print
Citrix-print
SAP-print

UNIX-print

SQue
Canons SQue er et effektivt værktøj til at oprette og administrere printkøer for Canon-enheder på UNIX-platforme. SQue gør det muligt at anvende en lang række af enhedens funktioner som f.eks. efterbehandlingsfunktioner samt mailboks, sikker print og regnskab for en afdeling. SQue understøtter alle de største printsystemer, herunder SystemV, LPR og CUPS. Det er tilgængeligt til Solaris-, HP-UX-, AIX-, SCO- og IRIX-systemer. Det understøtter endvidere adskillige Linux-systemer.
Konfigurationsværktøjet kan opsætte alle de efterbehandlingsfunktioner, en given printer understøtter. Der findes to tilgængelige versioner af konfigurationsværktøjet – den grafiske version kører i alle X11-vinduesmiljøer, og tekstversionen kører i et konsolmiljø.
SQue integrerer også funktioner som mailboksen, sikkert print og regnskab for en afdeling for Canon-enheder med UNIX-systemet. En administrator kan knytte individuelle UNIX-brugere til bestemte mailbokse, adgangskoder eller konti på enheden for de forskellige køer.

Vigtigste funktioner:
• Gør det muligt nemt at oprette specifikke eller dedikerede printkøer og giver adgang til alle Canon-enhedens funktioner.
• Opret og brug en enkelt printkø med forskellige parametre.
• Print af filer via SQue uafhængigt af dit primære program.
• Administrerer alle funktioner for Canon-enheder (papirbakker, dupleksprint, hæftning, papirformater osv.) som angivet af PPD- eller PDD-filen. Understøtter Canons CPCA-protokol for efterbehandling og/eller avancerede indstillinger.
• Understøtter avancerede funktioner som f.eks.: Print fra mailboks, sikkert print og print af regnskab for en afdeling.
• Understøtter alle aktuelle Canon-enheder i serierne iR, imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE, CLC og EFI samt udvalgte i-SENSYS-enheder. Se Software Download Centre for oplysninger om alle understøttede enheder.
• Understøtter mange indstillinger for kommandolinjer til finjustering af online-print.
• Har et pop up-program til nem print af en fil med valgbare muligheder.
• Også tilgængelig som en ASCII-brugerinterface til UNIX-servere, der kun er udstyret med alpha-terminaler.
• Automatisk intern konvertering af PS- og PDF-data til PCL (eller PDF til PS) for UNIX/Linux-stationer, hvor Ghostscript er tilgængeligt.

Canon anbefaler, at SQue anvendes som standardproduktet på alle UNIX-systemer.

Der gives en SQue-licens pr. server eller arbejdsstation, uafhængigt af hvor mange Canon-enheder der er sluttet til netværket. Det er også muligt at få en site-licens. Kontakt dit lokale Canon-kontor for flere oplysninger. Prøveversioner (printet har et vandmærke) kan downloades fra Canons supportwebsted.

Grundlæggende specifikationer for SQue
Sprog Engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk
Printsystemer SystemV, LPR, LPRng, CUPS
UNIX-systemer Solaris, HP-UX, AIX, SCO, IRIX
Linux-systemer Fedora, SUSE, Debian, Mandriva
Hardwareinterfaces Netværksbaseret (LPR, TCP, IPP)
PDL'er PostScript PCL 5/CPCA II

Tilbage til toppen

Linux-print

CQue
Canons CQue er et effektivt værktøj til at oprette og administrere printkøer for Canon-enheder på UNIX-platforme. CQue gør det muligt at anvende en lang række af enhedens funktioner som f.eks. efterbehandlingsfunktioner samt mailboks, sikkert print og sikkert print af regnskab for en afdeling. CQue kan kun integreres med CUPS og er tilgængelig til alle større Linux-distributioner.

CQue indeholder en funktion, som integrerer mailboksen, sikkert print og regnskab for en afdeling for Canon-enheder med Linux-systemet. En administrator kan knytte individuelle Linux-brugere til bestemte mailbokse, adgangskoder eller konti på enheden for de forskellige køer.

Vigtigste funktioner:
• Gør det muligt at oprette specifikke eller dedikerede printkøer og giver adgang til alle Canon-enhedens funktioner med blot nogle få klik med musen.
• Oprette og bruge en enkelt printkø med forskellige parametre.
• Administrerer alle funktioner for Canon-enheder (papirbakker, dupleksprint, hæftning, papirformater osv.) som angivet af PPD-filen.
• Understøtter avancerede funktioner som f.eks.: print fra mailboks, sikkert print og print af regnskab for en afdeling -
For nyere versioner af GTK+ understøttes avancerede indstillinger direkte fra printerinterfacet i de fleste Linux-programmer.
• Understøtter alle aktuelle Canon-enheder i serierne iR, imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE, CLC og EFI samt udvalgte i-SENSYS-enheder. Se Software Download Centre for oplysninger om alle understøttede enheder.
• Understøtter mange indstillinger for kommandolinjer til finjustering af online-print.
• Automatisk intern konvertering af PS- og PDF-data til PCL5 eller PCL6 (eller PDF til PS) via Linux' Foomatic-system.
• Tilgængelig som RPM-, DEB-pakker eller som tar+gzip-fil.

Canon anbefaler, at CQue anvendes som standardproduktet på alle Linux-systemer.

CQue kan downloades gratis fra Canons supportwebsted.

Grundlæggende specifikationer for CQue
Sprog Engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk, catalansk1
Printsystemer CUPS 1.2 (kræver også Foomatic 2.0)
Linux-systemer Fedora, SUSE, Debian, Ubuntu, Mandriva
Hardwareinterfaces Netværksbaseret (LPR, TCP, IPP), USB
PDL'er PostScript, PCL 5, PCL 6

Canon UFRII/UFRII-LT-driver til Linux

Denne driver muliggør print i et Linux-miljø til en hvilken som helst enhed, der understøtter Canons eget UFRII/ UFRII-LT-sidebeskrivelsessprog.

Driveren er designet til at kunne integreres med CUPS og understøtter kun Linux-systemer. Denne driver anbefales til printere, der ikke understøttes af hverken CQue eller SQue.

Canons UFRII/UFRII-LT-driver til Linux kan downloades gratis fra Canons supportwebsted.

Grundlæggende specifikationer for UFRII/UFRII-LT-driver til Linux
Sprog Engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk
Printsystemer CUPS
Linux-systemer Fedora, SUSE, Debian, Ubuntu, Mandriva
Hardwareinterfaces Netværksbaseret (LPR, TCP, IPP), USB
PDL'er UFRII, UFRII-LT

Tilbage til toppen

AS400- og iSeries-print

Canons OS400 Object Generator gør det muligt nemt at slutte Canon-printere til AS400 og iSeries, hvorved nogle af de almindelige understøttede printerfunktioner, som f.eks. valg af skuffe og sidestørrelse, aktiveres. Den forenkler oprettelsen af Workstation Customisation Objects til anvendelse med Host Print Transform (HPT) på AS400, iSeries, System i og nu Power Systems-serverne. Ved hjælp af enkle menuer kan Customisation Objects til Canon-printere nemt oprettes og integreres i host print-workflowet.
Dette produkt understøtter ikke alle kravene til Intelligent Printer Data Stream-print (IPDS). Der findes tilgængelige tredjepartsprodukter på markedet, der kan anvendes til at implementere en IPDS-løsning med Canon-printere.

Nøglefunktioner:
• Gør det muligt nemt at slutte Canon-printere til iSeries, hvorved nogle af de almindelige understøttede printerfunktioner som f.eks. valg af skuffe og sidestørrelse, aktiveres.
• Gør det muligt for iSeries-kunder at printe SNA Character String-filer (SCS) via Host Print Transform direkte til Canon-enheder på deres netværk.
• Det brugervenlige konfigurationsinterface giver nem funktions-, printer- og dokumentstyring samt hurtig opsætning.
• Understøtter alle aktuelle PCL-aktiverede Canon-enheder i serierne iR, imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE samt udvalgte i-SENSYS-enheder. Se Software Download Centre for oplysninger om alle understøttede enheder.

Hvis du ikke har en licensnøgle, fungerer Object Generator som en gratis prøveversion. Produktet vil være fuldt funktionelt, men der vil være et vandmærke på alle printede sider. Du skal købe et licensnøglenummer for at konvertere prøveversionen til en licensversion.

Du kan købe Canons OS400 Object Generator. Kontakt dit lokale Canon-kontor for flere oplysninger. Du kan downloade en prøveversion fra Canons supportwebsted.

Grundlæggende specifikationer for OS400 Object Generator
Sprog Engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk
Printsystemer Host Print Transform
Understøtter iSeries OS V5R2 op til V6R1
Hardwareinterfaces Netværksbaseret (TCP)
PDL'er PCL

Tilbage til toppen

Citrix-print
Lite Plus PCL6-printerdriver

Ud over Canons standard-PCL-driver til Windows har vi også Lite Plus PCL6-printerdriveren, som er designet, udviklet og optimeret til primært at fungere i Citrix-miljøer og andre netværksmiljøer med tynde klienter. Og hvad vigtigt er, så understøtter den Canon-enhedernes mange tilgængelige muligheder og funktioner, samtidig med at den optager utroligt lidt diskplads.

Vigtigste funktioner:
• Optager meget lidt diskplads < 3 MB
• Kompatibel med Citrix-miljøer med automatisk oprettelse
• Fuld understøttelse af enheder med dupleks, print af hæfter, hæftning, huller, bakkevalg og mailboks
• 4 mulige niveauer af billedkomprimering reducerer størrelsen af spool-filer
• Microsoft WHQL-certificeret
• Understøtter en lang række Canon PCL-aktiverede i-SENSYS, imageRUNNER, imageRUNNER ADVANCE - Se Software Download Centre for oplysninger om alle understøttede enheder
• Tilgængelig på engelsk, fransk, italiensk, tysk og spansk
• Ren PCL6-driver med understøttelse af 32- og 64-bit versioner.
• Citrix-Ready®-certificeret
• Kan downloades gratis fra Canons supportwebsted.

Grundlæggende specifikationer for Lite Plus PCL6-printerdriver
Sprog Engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk
OS-understøttelse Windows 2003, 2008, 2008 R2 Server
Windows 2000, XP, Vista, Windows 7 (x32 og x64 hvis relevant)
Citrix Presentation Server 3.0, 4.0, 4.5, XenApp (x32 og x64 hvis relevant), ICA Citrix Client 8.0, 9.0, 10.10, 11.0, 12.0
Hardwareinterfaces Netværksbaseret (LPR, TCP, IPP), USB
PDL'er PCL

Tilbage til toppen

SAP-print

SAP-enhedstyper til Canon-enheder giver ubesværet integration med SAP-miljøer og muliggør funktioner til avanceret print som f.eks. efterbehandlings og understøttelse af print af stregkoder.

Canon indtrådte i SAPs Printer Vendor Program som guldmedlem i juni 2009. SAP-kunder kan downloade SAP-certificerede Canon-enhedstyper direkte fra SAP Support Portal som beskrevet i SAP-noten 1135052 “Printer Vendor Wizard Note: CANON”.

SAP-enhedstyper til ældre enheder (lanceret før juni 2009) vil stadig være at finde i Canons supportwebsted.

Tilgængelighed for Canon-enhedstyper: Alle PCL/PS-aktiverede i-SENSYS-, imageRUNNER- og iR-ADV-modeller.

Grundlæggende specifikationer for SAP-enhedstyper
Sprog Engelsk, fransk, italiensk, tysk, spansk
Skrifttyper De understøttede skrifttyper afhænger af understøttelsen af enheden og enhedstypen.
For enheder leveret via SAP AG kan du se de understøttede skrifttyper i "Printer Vendor Wizard Note: Canon" for SAP-certificerede enhedstyper. Afhængigt af enheden er det Latin 1 (vesteuropæisk) og Unicode-format for Latin1, kyrillisk, græsk og hebraisk.
For enhedstyper frigivet via Canons Software Download Centre er skrifttypeunderstøttelsen Latin 1 for vesteuropæiske sprog.
OS-understøttelse SAP R/3, SAP Netweaver
Hardwareinterfaces Netværksbaseret
PDL'er PCL og PS

Tilbage til toppen