no consumer

          1987-1998                    1999-2003                     2004-2007

Marts 1987: EOS 650

EOS 650

EOS markerede et afgørende brud med fortiden, da Canon gik fra de velkendte FD-objektiver over til den helt nye EF (Elektronisk Fokusering) objektivfatning. Det mest banebrydende var, at Canon erstattede samtlige mekaniske koblinger mellem objektiv og kamerahus med elektroniske kontakter, hvilket siden er blevet kopieret af alle andre kameraproducenter. Dette skift gjorde det muligt for Canon at konstruere objektiver med indbygget fokusmotor - den epokegørende nye Ultrasoniske Motor (USM) teknologi. Autofokus blev hurtigere, mere præcis og nærmest lydløs, og fotograferne kunne uden videre skifte til manuel fokus. Takket være dette revolutionerende gennembrud blev EF-objektiverne snart foretrukket for deres fremragende autofokushastighed.

September 1989: EOS -1

EOS-1

Canons første ‘1’-serie kamera, EOS-1, med en optagehastighed på 5,5 billeder i sekundet  og superpræcis autofokus gjorde hurtigt EOS til det foretrukne kamera blandt presse-, sports- og modefotografer.

Oktober 1989: EOS RT

EOS-RT

EOS RT var et specialkamera udstyret med et fast, halvgennemsigtigt spejl. I modsætning til et traditionelt spejlreflekskamera, hvor spejlet svinger til side, før billedet tages, bevægede spejlet i EOS RT sig ikke. Dette sikrede en lukkertidsforsinkelse på kun 0,008 sekund. EOS RT gjorde det muligt for fotograferne at tage motivet i ‘Real Time’ (RT), hvilket gjorde kameraet særligt velegnet til sports- og naturfotografering.

Oktober 1990: EOS 1000

EOS 1000

EOS 1000 kostede under 7.500 kroner, da det kom på markedet, og gjorde dermed EOS-kvaliteten tilgængelig for langt flere brugere end før.  Det havde One-Shot AF og AI Servo AF autofokus samt de eksponeringsindstillinger, man kendte fra de dyrere EOS-modeller. EOS 1000 var både kompakt, veludstyret og prisfornuftigt og blev et massivt hit på verdensplan.

November 1992: EOS 5

EOS 5

I november 1992 satte Canon atter dagsordenen med introduktionen af EOS 5 og øjekontrolleret fokusering: Eye-Control BASIS-sensoren fulgte fotografens øjne. Hvad de så på, stillede kameraet skarpt på. Systemet rummede endda flere faciliteter - for eksempel kunne man tjekke dybdeskarpheden bare ved at kigge øverst til venstre i søgeren.

Juli 1995: EOS DCS 3

EOS DCS 3

I juli 1995 kom det første digitale EOS-kamera. Med en CCD-sensor på 1,3 megapixel og en pris på 111.250 kroner åbnede EOS DCS 3 en ny epoke i EOS-historien. Nu fik de professionelle fotografer mulighed for at transmittere billeder direkte fra kameraet. 

EOS DCS 3 var fuldt kompatibel med hele striben af EF-objektiver. Kameraet blev udviklet sammen med Kodak, der stod for de vigtigste elektroniske komponenter. Udviklingen af Digital EOS-kameraserien førte snart til, at Canon selv udviklede og producerede alle nøglekomponenter, herunder ikke mindst CMOS-billedsensoren og den unikke DIGIC-billedprocessor.

September 1995: EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM

EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM

På dette tidspunkt i EOS-historien omfattede EF-serien nu flere end 60 objektiver. I september 1995 tog Canon et afgørende skridt, da EF 75-300mm f/4-5.6 IS USM kom på markedet. Det var det første EF-objektiv med indbygget billedstabilisering IS (Image Stabilizer) til at modvirke kamerarystelser.

Billedstabiliseringens placering i objektivet i stedet for i kameraet giver flere fordele. Først og fremmest er EF-objektiverne optimeret efter 35mm filmformatet. Et indbygget system baseret på en bevægelig sensor ville have fordret en større billedcirkel og derfor en større objektivdiameter. Desuden betyder billedstabilisering i objektivet, at man straks kan se det rolige billede i søgeren og ikke kun i form af det færdige resultat. Endnu en stor fordel er, at IS-enheden kan udvikles specielt til det objektiv, den skal placeres i.

September 1995: EOS 50E

EOS 50E

I september 1995 kom EOS 50E med E-TTL (Evaluative Through-The-Lens) - Canons avancerede lysmålingssystem. Modsat det tidligere system, A‑TTL, udnyttede E-TTL ganske vist den samme sensor til at måle det forhåndenværende lys. Den målte gennem objektivet, hvilket gjorde, at den ikke så nemt blev snydt under vanskelige lysforhold. E-TTL tog ikke kun det forhåndenværende lys i betragtning, men indkalkulerede også en pre-flash-måling samt data fra det punkt i billedet, hvorpå kameraet havde fokuseret. E-TTL er siden blevet erstattet af det forbedrede E-TTL II system i alle EOS-kameraer.

November 1998: EOS -3

EOS 3

EOS-3 markerede et afgørende skridt i udviklingen af Canons AF sensor-teknologi med måling i hele 45 separate fokuspunkter. De 45 autofokuspunkter var pakket i en ellipse, der dækkede omkring 23 procent af søgerbilledet, og det satte dermed helt nye grænser for fokuspræcision og -hastighed.

          1987-1998                    1999-2003                     2004-2007

spacer
            image
Tilbagen til produktsiden
Digital Spejrefleks
EF-objektiver