Billedkvalitet - EOS-1D X Mark II

Kvalitet, detaljer og eksponeringsrum

Opløsning, følsomhed og eksponeringsrum – udelukker ikke længere hinanden.

hero.jpg
sensor

20,2 Megapixel fullframe CMOS-sensor

En fullframe CMOS-sensor på 20,2 Megapixel med stort eksponeringsrum, udviklet og fremstillet af Canon, reducerer støj ved både høj og lav ISO. Denne enestående sensor indeholder mikrolinseelementer uden mellemrum for at sikre høj billedkvalitet under alle optagelsesbetingelser. Linseelementer uden mellemrum medfører, at intet lys går tabt mellem hver pixel, når al lyset, der rammer sensoren, efterfølgende omdannes til pixels. Dette forbedrer lyssamlingsevnen og giver et stærkere signal med mindre støj.

Med det øgede antal optagelsespixels sammenlignet med EOS-1D X giver de 20,2 Megapixel i EOS-1D X Mark II mulighed for flere beskæringsfunktioner, mens den enestående grad af detaljer fastholdes. Samtidig giver det større eksponeringsrum mulighed for at over- eller undereksponere kompositioner uden at miste detaljer.

high_iso.jpg

ISO 51200

Høj ISO-følsomhed

I alle professionelle situationer er hastighed særdeles vigtig, og større ISO-fleksibilitet er især nyttig, når der optages i svagt lys og næsten mørke. Med en maksimal ISO-hastighed på 51200 kan EOS-1D X Mark II yderligere gå op til ISO 409600 for optagelse på meget mørke steder. Og fleksibiliteten stopper ikke der. Selv med automatisk ISO er der mulighed for lukkertider helt ned til 1/8000 sek. samt eksponeringskompensation i manuel metode.

eos-1d-x

Indbygget korrektion af objektivforvrængning i kameraet

Da det første EOS 1D-X blev lanceret, indeholdt det en funktion til at korrigere for mørke hjørner og en funktion for kromatisk aberrationskorrektion, mens en ekstra funktion for forvrængningskorrektion blev inkluderet på EOS 7D Mark II. EOS-1D X Mark II indeholder en videreudvikling af disse indbyggede behandlingsmuligheder sammen med en ny diffraktionskorrektionsfunktion, som anvendes på JPEG-billeder under optagelse. Denne funktion gør det muligt for fotografer at arbejde med mindre blænder uden at skulle bekymre sig om forringet billedkvalitet på grund af diffraktion.

Tidligere var det nødvendigt at registere objektivkorrektionsdata ved hjælp af programmet EOS Utility1. I EOS-1D X Mark II er objektivdata for korrektion af mørke hjørner, kromatisk aberrationskorrektion og forvrængningskorrektion allerede lagret i kameraet2, hvilket fjerner behovet for at rette objektivforvrængninger i JPEG-filer via en computer. Denne funktion accepterer også data fra fremtidige objektiver, som indeholder forvrængningskorrektiondata, hvilket gør det unødvendigt at registrere data ved hjælp af EOS Utility.

1 Objektivkorrektionsdata er ikke påkrævet for diffraktionskorrektion

2 Nogle objektiver indeholder ikke objektivforvrængningskorrektionsdata

Indbygget digital objektivoptimering

eos-1d-x

Med EOS-1D X leverede Canons Digital Photo Professional-software løsninger til korrektion af forskellige objektiv- og billedforvrængninger. På EOS-1D X Mark II er disse korrektionsfunktioner indbygget i kameraet med en særlig digital objektivoptimeringsfunktion.

Digital objektivoptimering efterligner objektivets ydeevne med en række matematiske funktioner, hvor hver etape af lysets rejse igennem optikken kopieres. Ved hjælp af disse oplysninger kan den digitale objektivoptimering korrigere en række typiske optiske forvrængninger samt tab af opløsning på grund af kameraets eget low-pass-filter ved at anvende en omvendt funktion for hvert billede, så scenen i højere grad ligner det, som man ser med det blotte øje. Derved skabes der detaljerede billeder i høj kvalitet, som giver fotografer masser af fleksibilitet i deres arbejde med store og små blænder, uden at de skal bekymre sig om forvrængninger eller diffraktioner.

Mens korrektion af objektivforvrængning kan anvendes på JPEG-filer, når billederne tages, anvendes den digitale objektivoptimering under behandlingen af RAW på kameraet.

Fine Detail Picture Style

menu

menu

Fine Detail Picture Style, som oprindeligt blev udviklet til EOS 5DS og EOS 5DS R, er inkluderet i EOS-1D X Mark II for at maksimere mængden af detaljer, som kameraets sensor på 20,2 Megapixel kan indfange. Denne indstilling prioriterer udjævning af toner og fremhæver fine detaljer. Fine Detail er beregnet til billeder, der skal bruges direkte fra kameraet uden efterfølgende behandling.

Fine Detail Picture Style har tre justerbare parametre for skarphed, som giver mere kontrol over skarpheden af JPEG-filer i kameraet. Parametrene svarer til dem, der findes i filteret "Uskarp maskning" i Adobe Photoshop og Canons DPP-software.

Skyderen "Styrke" justerer, hvor skarpe kanterne i billedet skal være. Skyderen "Finhed" bestemmer størrelsen af de detaljer, som er skarpe; flyt den mod venstre for at gøre små detaljer skarpere. Skyderen "Tærskel" angiver hvor stor kontrast, der skal være i en del af et billede, før det anses som en kant og gøres skarp. Ved lave indstillinger kan selv fine kanter gøres skarpe.

AWB: Atmosfæreprioritet/Hvidprioritet

2.1.6 part 1

2.1.6 part 2

EOS-1D X Mark II indeholder et udvalg af indstillinger for automatisk hvidbalance (AWB), som har en anden tilgang til kunstigt lys. "Atmosfæreprioritet" sigter mod at fastholde nogle af de varme farvetoner fra de kunstige lyskilder for at bevare noget af atmosfæren i en scene, tilsvarende den almindelige AWB-indstilling på andre EOS-kameraer, mens "Hvidprioritet" fjerner de fleste varme toner fra lys fra glødepærer og prøver at gøre billederne farveneutrale, hvor det er muligt.