Autofokus - EOS-1D X Mark II

Lås, spor og optag

Så skarp fotografering, at det er farligt...

eos-1d-x

360k RGB+IR-målesensor

Kameraet har en RGB+IR-målesensor med 360.000 effektive pixels (796 x 496 nær WVGA-opløsning). Evaluerende måling og evaluerende flashmåling er baseret på de oplysninger, der registreres af sensoren. Sensoren indeholder IR-pixels, som registerer infrarødt lys (IR), der hjælper EOS Scene Detection System med at analysere scener og forbedre AF-præcisionen. Sammen med RGB-pixels kan IR-pixels også bruges til at registrere lysstyrke, farve og ansigter i en scene. Ud over at tage afstandsoplysninger i betragtning, genkender algoritmen et motiv baseret på ansigtsgenkendelse og farveoplysninger.

Målesensoren understøttes af en dedikeret DIGIC 6-processor, som behandler alle farveoplysninger og ansigtsgenkendelsesdata, så motiver registeres med enestående nøjagtighed.

eos-1d-x
eos-1d-x

EOS iTR-system

Ansigtsgenkendelsesfunktionen med en RGB+IR-sensor på 360.000 pixels sammen med dens farvesporingsoplysninger videregives til EOS iTR AF-systemet. På EOS-1D X Mark II indeholder EOS iTR AF-systemet de forbedrede algoritmer, som også findes på EOS 7D Mark II, som markant forbedrer den generelle ydeevne for motivsporing.

Ud over Face Priority-metode er der tilføjet en motivsporingsmetode til de øjeblikke, hvor ansigtet ikke altid er synligt, og hvor hovedmotivet ikke er en person.

eos-1d-x

AI Servo AF III+

Canons AI Servo AF III+ har en ny AF-algoritme, der sammen med EOS Intelligent Tracking and Recognition-systemet (EOS iTR), forbedrer sporingsfølsomheden i scener, hvor motivet bevæger sig pludseligt og gentagne gange, og det sikrer nøjagtig og præcis fokusering selv i situationer, hvor fokusering er vanskeligt.

EOS-1D X Mark II indeholder seks AF-case-indstillinger, som hjælper dig med at vælge den bedste egnede indstilling til dit motiv. Disse cases giver forskellige opsætninger af tre forskellige foretrukne AF-indstillinger for sporingsfølsomhed, indstillinger for følsomhed, sporing af acceleration/deceleration og automatisk skift af AF-punkt. Disse parametre kan blive yderligere tilpasset efter personlige præferencer.

Udvidet autofokusområde med 61 punkter

eos-1d-x

Forøgelsen af det område, der dækkes af AF-punkterne, er en særdeles efterspurgt funktion af både professionelle og hobbyfotografer. I EOS-1D X Mark II er AF-punkterne placeret over et større område – en lodret udvidelse på 8 % i det centrale område og 24 % i yderområdet – hvilket giver større frihed til placering af motiver, når man komponerer sit billede.

41 AF-punkter af krydstypen og 5 dobbelte AF-1 punkter øger EOS-1D X Mark II's fokuseringsegenskaber yderligere. Punkter af krydstypen giver større præcision i autofokus over et større område i billedet, hvilket sikrer korrekt fokus, som er vigtigt i forbindelse med hurtigt bevægende motiver. Alle 61 AF-punkter og alle 41 AF-punkter af krydstypen kan vælges enkeltvis.

1 Antallet af fokuspunkter, fokuspunkter af krydstypen og dobbelte fokuspunkter af krydstypen afhænger af det anvendte objektiv

eos-1d-x

AF-punktvalg

Brug alle 61 AF-punkter sammen, eller gruppér dem i bevægelige zoner, der dækker motiver, som ikke befinder sig i midten. Alternativt kan du vælge et enkelt AF-punkt til at fokusere på en bestemt del af scenen.

Den Store zone, der var populært på EOS 7D Mark II, er blevet tilføjet til EOS-1D X Mark II. Den gør det muligt at spore motiver i bevægelse, så man kan få præcise kompositioner, når motivet er i fart.

61 AF-punkter med 21 AF-punkter af krydstypen ved f/8

eos-1d-x

Wildlife- og sportsfotografer er ofte nødt til at bruge supertelefotoobjektiver med extender for at komme tæt på deres motiver. Det begrænser brugen af AF på grund af den medfølgende f/8-blændeindstilling. 1-punkts f/8 AF-kompatibiliteten på 1D X er markant forøget til maksimalt 61 punkter2 på EOS-1D X Mark II med 21 punkter af krydstypen. Zone AF – som gør det let at spore motivet – og EOS iTR AF giver effektiv understøttelse af motivsporing, selv ved optagelse med supertelefoto og extender.

2 Antallet af fokuspunkter og fokuspunkter af krydstypen afhænger det anvendte objektiv

eos-1d-x

Autofokus ved EV-3

AF-systemet gør det lettere at holde fokus på motivet, selv under vanskelige lysforhold. Lavintensitetsgrænsen for AF er forbedret til EV-33, hvilket gør det nemt at optage scener, hvor autofokusering tidligere var umuligt eller for langsom og unøjagtig, såsom på mørke steder.

3EV-3 med et centralt AF-punkt og fokusering ved f/2.8, 23°C og ISO 100

Visning af AF-punkt med rødt lys

AF-ramme, som er en funktion, der første gang fandtes på EOS-1D Mark IV, vises i rødt og er blevet genindført baseret på feedback fra EOS-1D X brugere. Sammen med den oplyste rammevisning er EOS Intelligent Scene Analysis-systemet og det optiske "Red imposition display"-system blevet indført i EOS-1-serien. Fordi det er nemt at identificere AF-punktet på mørke steder og nemt hurtigt at vælge et AF-punkt, er det nemmere at komponere i svagt lys.

eos-1d-x

Registrering af flimmer

Under flimrende lys, som f.eks. lysstofrør, kan en hurtigere lukkertid medføre uregelmæssige eksponeringer og farver pga. lysets flimmerfrekvens. EOS-1D X Mark II registrerer – ligesom EOS 7D Mark II, EOS 5DS R og EOS 5DS – flimmerfrekvens i lyskilder og tilpasser optagelsestiderne til at tage billedet tættest på den højeste lysstyrke for at reducere flimmer. Denne funktion fungerer med en flimmerfrekvens på 100 Hz og 120 Hz og har en forbedret algoritme for at forhindre forkert registrering af flimrende lys.

0%