4K-film - EOS-1D X Mark II

eos-1d-x

Filmoptagelse i 4K og 60p

Overvæld dit publikum med en forbløffende opløsning.

eos-1d-x

Dual Pixel CMOS AF

Dual Pixel CMOS AF er en teknologi til sensorbaseret autofokus (AF) med fasedetektering, som er konstrueret til at give jævn, højtydende fokussporing i film og hurtig autofokusering under optagelse af stillbilleder i Live View. Det er en teknologi, der er udviklet af Canon, og som er perfekt til at skabe professionelt udseende pull-focus-effekter og til at holde skarpt fokus på motiver, der bevæger sig hen mod brugeren, men hvor man samtidig bevarer en sløret baggrund – en vigtig karakteristika ved EOS-film.

Fokushastigheden er fordoblet fra de 5 trin på EOS 7D Mark II til ti trin på EOS-1D X MARK II, hvilket giver jævnere fokusovergange. Den dækker nu ca. 80 % af sensorområdet og fungerer med alle EF-objektiver under alle optagelsesbetingelser og enhver slags optagelseskvalitet og -størrelse.

Utrolige EOS 4K-film i 60p

Canons mangeårige erfaring inden for film med digitale spejlreflekskameraer kulminerer med EOS-1D X Mark II, hvor film- og dokumentarskabere får mulighed for at optage deres egne historier i forbløffende 4K-opløsning og med en række forskellige billedhastigheder. 4K-film optages internt i DCI 4K-standard ved 4096 x 2160 (17:9) med en indbygget opløsning i sensoren for ultimativ skarphed og kvalitet.

Fleksibilitet i 4K-workflow opnås ved det omfattende udvalg af billedhastigheder: 22, 24, 25, 29.97, 50 eller 59,94 fps. Selvom det siges at være svært at fokusere i 4K, er det nemt og nøjagtigt i EOS-1D X Mark II med Dual Pixel CMOS AF. CFast 2.0™-medier anbefales til intern optagelse, og EOS-1D X Mark II kan optage op til 29 min. 59 sek. kontinuerlig 4K-video uanset billedhastighed.

eos-1d-x

Filmklipbillede på 8,8 Megapixel fra en 4K-film

Optagelser i 4K – selv ved 60 fps – kan også bruges til at trække stillbilleder i høj opløsning på 8,8 Megapixel ud. Brugeren kan se optagelserne på bagsiden af kameraet og trække et separat billede ud. Dette er ideelt til hurtigt bevægende motiver, hvor optagelse med høj billedhastighed er påkrævet, eller hvor der er behov for at levere både stillbilleder og video i høj opløsning til kunder.

120p-film med høj billedhastighed

EOS-1D X Mark II kan både optage film i 4K og i Full HD med 120p eller 100p. Selvom mange kameraer, der optager film med en høj billedhastighed låser fokus, indeholder EOS-1D X Mark II Dual Pixel CMOS AF til AF-fokusering selv ved billedhastigheder på 120p/100p.

Film med høj billedhastighed optages som en slowmotion-film ved 1/4 hastighed uden lyd, hvor tidskoden tæller 4 sekunder for hvert sekund, der optages med en maksimal optagelsestid på 7 minutter og 29 sekunder.

eos-1d-x

HDMI-output

En ren, ukomprimeret Full HD-film på 4:2:2 8-bit kan optages eksternt via HDMI-output1. Lyd kan også være output gennem HDMI-stik, lydkontrol og lydoptagelse til en ekstern enhed er også muligt.

Alternativt kan en ekstern skærm tilsluttes via HDMI-stik til overvågning af filmoptagelse med eller uden visning af filmindstillingsoplysningerne på en ekstern skærm. Samtidig visning på kameraets LCD-skærm og en ekstern skærm via HDMI er også muligt for nem overvågning.

1HDMI-output til 4K understøttes ikke.

Hovedtelefonstik og linjeindgang

En ekstern mikrofon kan sættes i mikrofonstikket for optagelse i stereolyd, mens stikket til høretelefoner gør det muligt at kontrollere lydniveauerne under optagelse.

Med understøttelse af en lang række billedhastigheder, optagelsesformater og filmtilbehør leverer EOS-1D X Mark II en professionel ydeevne for filmoptagelse, der klart overgår EOS-1D X.

eos-1d-x
eos-1d-x

Fjernbetjent filmoptagelse

Med WFT-E8 W-Fi-transmitteren kan en mobil enhed som en telefon eller tablet bruges til at starte/stoppe filmoptagelse ved hjælp af Canon Camera Connect-app'en (iOS og Android). Når filmoptagelsen er startet, fortsætter den, selv hvis forbindelsen mellem kameraet og den mobile enhed afbrydes, for eksempel under optagelse med en drone. WFT-serveren er nu også kompatibel med filmoptagelse og tilbyder mere omfattende betjening i forhold til Camera Connect-app'en.