Forfalskede batterier

Advarsler vedrørende forfalskede lithium-ion-batteripakker og opladere.

Advarslen gælder følgende Canon-produktgrupper:

  • Digitale kompaktkameraer
  • Digitale spejlreflekskameraer
  • Digitale videokameraer

Det er for nylig blevet bekræftet, at forfalskede lithium-ion-batteripakker og opladere til Canons digitale kompaktkameraer, digitale spejlreflekskameraer og digitale videokameraer er i omløb på markedet, især på auktionshjemmesider på internettet.

I mange tilfælde er forfalskningerne ikke udstyret med sikkerhedsbeskyttelse, der lever op til kvalitetsstandarden. Derfor kan de forårsage en række problemer, når de bruges eller oplades:

  • Funktionsfejl i produktet
  • Unormal varmeudvikling 
  • Brud og udsivning, eksplosion eller brand 
  • Personskade, f.eks.brandsår og blindhed

Af hensyn til sikkerheden beder Canon sine kunder om ikke at bruge eller uforvarende købe forfalskede produkter i butikker eller online.

Vi gør opmærksom på, at Canon ikke er ansvarlig for funktionsfejl eller ulykker, der forårsages af ikke-originale Canon lithium-ion-batteripakker og opladere, inkl. forfalskninger.

Canon sætter stor pris på din fortsatte loyalitet over for originale Canon-produkter.

Eksempel på en forfalskning
(Navnet på det originale produkt er: Batteripakke BP-511)
Hvordan ved jeg, at de er ægte?

Foruden de beviser, som er nævnt her, kan du let se, om et batteri er ægte ved at kontrollere det unikke hologram, der findes på pakken på ægte Canon-batterier. Hologrammet skal vise ordet 'Canon' vandret i en række striber. Mellem striberne kan du også se en figur, og hen over den kan du se ordet 'Genuine'. Desuden skifter hologrammets farve fra en gylden til en grønlig nuance, når batteriet drejes op og ned. Hvis farven ikke skifter, er hologrammet falsk. Husk også at kontrollere for falske hologrammer.

For flere informationer om falske batterier kan du se Camera & Imaging Products Association’s (CIPA) “Notice Concerning Counterfeit Battery Packs” på http://www.cipa.jp/battery/index_e.html