Tips til at skabe sig en karriere inden for fotografering
For Stine er en elevplads den bedste måde at lære branchen at kende på. Hun opfordrer nye fotografer til at forsøge at skrive kontrakt med én, de ser op til, og følge dem rundt og assistere dem på opgaver i nogle år.
– Forsøg at suge så meget information til dig, som du kan, om hvordan man planlægger, lægger budgetter og sælger sit arbejde, understreger hun. Jo flere fotografer, du arbejder for, jo mere kan du lære.
Først har du brug for erfaring og kompetencer, og derefter så meget eksponering som muligt. En god måde at komme i gang på er at arrangere udstillinger og deltage i konkurrencer. Du kan også bytte arbejde for eksponering.
– Hvis du har en ideel kunde i tankerne, kan du tilbyde at lave en gratis kampagne for dem, foreslår Stine.
I dag er en Instagram-portefølje det første visitkort, men du har også brug for en professionel webside for virkelig at brænde igennem.
– Vær aktiv på de sociale medier, men sørg for at udvælge indholdet nøje. Det skal se professionelt ud, og det skal afspejle din unikke stil, understreger hun.
Hvis du skal starte en virksomhed på et stramt budget, kan du overveje at købe brugt udstyr af en anden fotograf.
– Hvis du ikke har råd til lys, så køb en refleksskærm. Det er meget billigere og en absolut nødvendighed. Nordens lys er den reneste lyskilde, der findes. Brug det. Udforsk det. Leg med det. Det er det, jeg gør, slutter hun af med.
Et sidste råd: Uddan dig, og søg hele tiden efter inspiration. Følg fotografer fra hele verden for at se, hvad de gør. Vær åben, og tal med mennesker – du ved aldrig, hvad du kan lære af andre.