Digitalt print revolutionerer indretningsbranchen

Se, hvilke tendenser der skaber forandringer i digitalt print til indretning. Læs mere her.

DOWNLOAD RAPPORT

Nye muligheder for printleverandører inden for indretning

Digitalt printet indretning forvandler de rum, vi bor, arbejder og lever i. Få mere at vide om de muligheder, dette åbner for printleverandører.

Download rapport

Digitally printed lightshade featuring cyclists

Effekten af digitalt printet indretning

Printleverandører, der leder efter nye indtægtskilder, har måske allerede rettet blikket mod indretning som en mulighed, hvor de kan udnytte eksisterende produktionskapacitet. Indretning har været et samtaleemne i printbranchen i et stykke tid, men er i stigende grad blevet gjort til en realitet, især inden for de sidste to år.


FESPA's 2018 Print Census rapporterer, at 74 % af respondenterne fra den globale printbranche identificerede tapet og dekorativt print som et område med støt vækst. Ifølge FESPA, hvilket også understøttes af markedsanalysevirksomheden Infotrends, vil indretning fortsætte med at vokse i den nærmeste fremtid og gradvist modnes til et segment i multi-milliardklassen.


Denne vækst er drevet af den igangværende udvikling inden for digital printteknologi, der gør det muligt for printleverandører at udnytte en række nye tendenser.

Canon customer The Window Film Company manually cutting printed materials with wall mural in the background

Digitale muligheder

Printleverandører er altid på udkig efter nye måder at differentiere sig fra konkurrenterne og skabe yderligere værdi for kunderne på. Men på trods af de digitale muligheder er anvendelsen og implementeringen af teknologi i virksomheder, der specialiserer sig i boligindretning, stadig lav sammenlignet med de muligheder, der er tilgængelige. Det digitale aspekt giver designere og deres leverandører en frihed, som ikke tidligere var mulig med analoge printteknikker. Da det ikke er nødvendigt at printe store volumener ad gangen, reduceres risikoen betydeligt, hvilket giver designerne mere plads til at eksperimentere og skubbe grænserne for, hvad der er muligt.


Flatbed- og storformatinkjet-printere har spillet en stor rolle i udviklingen af boligindretning. De nyeste innovative printløsninger gør leverandører af boligindretning i stand til at printe flere lag på et enkelt medie for at opnå printeffekter, der efterligner strukturerede overflader, prægning, metalliske detaljer og ophøjet skrift.

A Bugatti sign printed using Canon’s Touchstone technology

Udnyt det kreative potentiale

Digitalt printet boligindretnings innovative effekt kan mærkes både i detail-, erhvervs-, bolig- og restaurationsbranchen. For indretningsarkitekter har digitalt print et stort kreativt og kommercielt potentiale. Der er uvurderlige samarbejdsmæssige muligheder, hvor designere kan samarbejde med printleverandører og specialiserede teknologiudbydere og derved bringe miljøer til live med digitalt printede elementer på måder, de måske aldrig havde forestillet sig.


For eksempel brugte det norske indretningsbrand Dusty storformatprintteknologier til at omdanne fotografiske billeder af ældre interiør til et design og produktsortiment med et printbart tapetmønster. Medstifter Jorunn Tharaldsen siger: "Vi har kun lige kradset i overfladen med hensyn til alle de muligheder, der ligger i digitalt print, og mulighederne for at trænge ind på nye markeder, vi ikke før kendte til".

A room set displaying a wealth of digitally printed interior décor applications by Canon customer Dusty

På vej mod "massetilpasning"

Et område, der adskiller det digitale fra analogt print, er brugertilpasning – en makrotrend, der former mange brancher.


"Der er en markant stigning i forbrugernes ønske om at finde en personlig udtryksform, hvor flere og flere ønsker at distancere sig fra homogeniserede design og i stedet vælge noget, som i sidste ende afspejler deres personlighed bedre", forklarer Marcus Timson, medstifter af InPrint- og Pure Digital-events. "Denne adfærd er også begyndt at trænge igennem i boligindretningsbranchen, hvilket udgør en uvurderlig mulighed for printleverandører".


I dag er det muligt at tilpasse digitalt printede indretningsemner som f.eks. tapet, vægmalerier, kunst på lærred og fotoprint til kundernes individuelle behov. Dette gør det muligt for brands inden for detailhandlen, virksomheder og hotelbranchen og deres designere at være dynamiske og imødekomme forbrugernes stigende forventninger. Fleksibiliteten ved de nyeste printteknologier betyder, at rum nu kan specialdesignes og nemt opdateres ved hjælp af en række trykte grafik- og overfladeindretningsteknikker, hvilket gør det muligt at opfriske og opdatere interiør billigt inden for kortere tidsrammer.

Digitally printed kitchen units

Sociale medier former indretning

En anden tendens, som ikke bør overses, er den rolle, sociale platforme spiller i at skabe et behov for dynamisk interiør. Som digitale brugere er vi stærkt påvirket af online-billeder, når vi beslutter, hvilke steder vi vil besøge. Det er grunden til, at platforme som Facebook og Instagram bliver stadigt mere magtfulde, når det handler om at få kunder til at besøge hoteller og restauranter.


"Der er en stærk sammenhæng mellem indretning og sociale medier", understreger Marcus Timson. "Eftersom vi lever i en tidsalder med deling, genopfinder fritids- og hotelmiljøer deres arealer for at gøre dem mere visuelt tiltalende for kunderne at dele på deres profiler".


Nogle i printbranchen mener, at skræddersyede produkter bliver normen, hvilket vil forstærke digitalt prints rolle inden for indretning endnu mere.

Påvirk fremtidens indretning med den nyeste digitale printteknologi

Relaterede løsninger

Se mere

Se, hvordan den digitale printteknologi kan åbne for nye indtægtskilder

KONTAKT OS