BUSINESS BYTES

Hvor sikkert er jeres menneskelige skjold?

  • Slået op for 4 år siden
  • 1 min. læsning

Underudnyttelse af kontorteknologi er udbredt. Dette forhindrer ikke alene, at virksomheden opnår det ønskede afkast fra deres investeringer, det medfører også en risiko for sikkerheden af information. Teknologi spiller selvfølgelig en stor rolle i alle forsvarssystemer, men hvor mange af os tager højde for den rolle, som medarbejderne spiller, hvad angår beskyttelse af de oplysninger, de håndterer?


Sikkerheden skal være topprioritet for IT-afdelinger, men det er også vigtigt at sikre, at medarbejderne føler, at de forstår, hvorfor sikkerhedsforanstaltningerne er så vigtige. Et logisk internt uddannelses- og oplæringsprogram med fokus på virksomhedsteknologi kan være med til at forebygge potentielt skadelige og dyre datalæk. Det er let at antage, at folk forstår, hvilke informationer der er værdifulde for organisationen og hvorfor, men det er ikke altid indlysende.


Brugerne viser temmelig stor tillid ved at antage, at sikkerheden opretholdes af beslutningstagerne. De fleste arbejdstagere går tydeligvis ud fra, at deres organisation har taget de tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at informationerne håndteres på sikker vis, men undersøgelser viser, at det ikke altid er tilfældet. Ansvaret for at forebygge brud på sikkerheden findes på alle niveauer, og det er op til IT-funktionen at skabe en sikker kultur og et sikkert miljø, hvor medarbejderne er vågne og opmærksomme på farerne.


Dette kan især være en udfordring med det stadigt stigende antal medarbejdere, der arbejder andre steder end på arbejdspladsen, og den lette adgang til personlige cloud-tjenester. Mens IT-afdelingen stille og roligt overvejer, om de skal tillade BYOD (Bring Your Own Device, hvor medarbejderne får lov at anvende deres egne enheder), eller måske tillader CYOD (Choose Your Own Device, hvor medarbejderne vælger, hvilken enhed de vil have), som er lettere at administrere, bliver mange af medarbejderne frustrerede over forsinkelserne og vælger SYOD (Smuggle Your Own Device, hvor medarbejderne tager deres egne enheder med og bruger dem, selvom det ikke er tilladt). De er nødt til at forstå de potentielle konsekvenser af deres handlinger, og den bedste måde at opnå dette på er at informere medarbejderne om, hvorfor informationerne er så værdifulde.


Budskabet til IT-beslutningstagerne er tydeligt. Dine medarbejdere er din første forsvarslinje i kampen om at opretholde virksomhedens sikkerhed, især set i lyset af, at digital teknologi bliver mere og mere udbredt. Organisationerne er nødt til at lytte til deres medarbejdere, uddanne dem efter behov og give sikkerhed den høje prioritet, det fortjener.