Canon afslører den kraftfulde PowerShot G1 X Mark II med DSLR-performance

Søborg den 12. februar 2014: Canon har netop lanceret PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition¹ med større og bedre håndgreb. Modellen afløser PowerShot G1 X og er således det nye flagskib i PowerShot-serien, idet den samtidig byder på hidtil uset performance i et kompaktkamera fra Canon. Således kan kvaliteten sammenlignes med den, man opnår med et digitalt spejlreflekskamera, og såvel håndtering som form og funktion bygger videre på de stolte traditioner fra de succesfulde modeller i PowerShot G-serien. PowerShot G1 X Mark II er således det perfekte supplement i enhver professional fotografs fototaske, og den nye model er da også i høj grad konstrueret i samarbejde med netop professionelle fotografer, idet den byder på ny funktionalitet, der giver enestående performance samt kontrol.

PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition fremstår i et helt nyt design med hus i rustfrit stål samt aluminium. Kameraet desuden udstyret med et stort, ergonomisk håndgreb, der giver en stabil og professional brugeroplevelse. Kameraet er kompakt, nemt at bruge og er den perfekte følgesvend til krævende fotografer, der har brug for et højtydende kamera, de kan stole på, og som kan indgå i deres eksisterende workflow.

En smartere sensor til skarpere og mere klare billeder
Den kraftfulde ydelse i PowerShot G1 X Mark II leveres af den store 1.5-type Canon CMOS sensor. Med et areal, der er mere end dobbelt så stort som en konventionel 1.0 type sensor i andre, sammenlignelige modeller giver den mulighed for at arbejde lige så professionelt med dybdeskarpheden som f.eks. med et DSLR kamera med APS-C sensor. Det gør blandt andet kameraet perfekt til professionelt udseende portrætfotos samt makrofotografering, lige som den store sensor giver fuld udnyttelse af objektivets brændvidde, uanset om der fotograferes i forholdet 3:2 med en opløsning på 12.8 megapixel eller 4:3 forhold med en opløsning på 13.1 megapixel. Det gør det både muligt at arbejde kreativt med sin billedkomposition og at integrere kameraet i et eksisterende DSLR redigeringsworkflow.

Sensorens pixels er 4.5x større end den seneste PowerShot G16 model, hvilket gør dem mere lysfølsomme, hvorved risikoen for digital støj minimeres, når der fotograferes under dårlige lysforhold. Større pixels har desuden endnu en fordel i form af større dynamisk område, hvilket sikrer bedre gengivelse af detaljer i såvel lyse som mørke områder i motivet.

Enestående objektiv i et kompakt hus
Et nyt, lysstærkt f/2.0-3.9 objektiv indeholder Canons mangeårige traditioner inden for optisk ekspertise og sikrer såvel den hastighed som kvalitet og ikke mindst fleksibilitet, der kræves af både fotojournalister og entusiastfotografer. Selv om objektivet er særdeles kompakt, giver det mulighed for at arbejde med blænde f/3.9, når det er zoomet helt ind, hvilket sikrer fornem ydelse og fuld kontrol over dybdeskarpheden selv, når der fotograferes under dårlige lysforhold.

5x optisk zoom giver et brændviddespænd på 24-120 mm., og en blænde med 9 blade gør det muligt at fotografere en lang række forskellige motiver - lige fra knivskarpe vidvinkel landskabsbilleder til tætte portrætter med smuk, sløret baggrund. Funktionen ZoomPlus giver desuden mulighed for digital fordobling af zoomfunktionen, mens makrofunktionen samtidig giver mulighed for at fotografere med en afstand på blot 5 cm med PowerShot G1 X Mark II. Desuden skal nævnes, at kameraet ligeledes rummer funktionen Manual Focus Peaking, der optimerer fokuseringsfunktionen.

Præcis fokusering og beskæring
Det kompakte PowerShot G1 X Mark II er designet til at levere suveræn ydelse og rummer flere funktioner til professionel kontrol. Blandt andre kan nævnes et forbedret AiAF fokuseringssystem med 31 fokuseringspunkter - en klar forbedring sammenlignet med f.eks. PowerShot G1X’s 9. De højfølsomme AF-punkter, der dækker hele søgerfeltet, optimerer kameraets evne til at låse præcist på udvalgte dele af motivet, når der arbejdes kreativt med dybdeskarpheden.

PowerShot G1 X Mark II er konstrueret med Dual Lens Control ringe med mulighed for at tilpasse funktionerne til brugerens behov og dermed opnå de ønskede fotografiske resultater. De ergonomisk placerede Step and Continuous Rings kan således benyttes til at kontrollere såvel zoom som blænde eller lukkerhastighed, mens Continuous Ring giver mulighed for at finjustere fokuseringen manuelt.

Den store 3.0” LCD-skærm med touchfunktion gør det uhyre nemt at udvælge og beskære sit motiv, lige som skærmen desuden kan benyttes til at kontrollere en række forskellige funktioner. PowerShot G1 X Mark II er endvidere kompatibel med den elektronisk søger EVF-DC1, som kan drejes i en vinkel på 90 grader og således gør kameraet endnu mere fleksibelt.

Høj performance med DIGIC 6 og Intelligent IS
DIGIC 6 er den seneste generation af Canons processorer, og PowerShot G1 X Mark II leverer topresultater i en lang række situationer. Den nye processor er op til 2.4x hurtigere end den tidligere DIGIC 5 processor, og den ekstra processorkraft leverer renere JPEG billeder og MP4 video klip med mindre støj, også under dårlige lysforhold. Desuden kan nævnes, at arbejdshastigheden generelt er markant forbedret, også ved kontinuerlig fotografering samt funktioner som Background Defocus og håndholdt HDR.

DIGIC 6 processoren gør det desuden muligt at optage Full HD 1920 x 1080 30p videoklip med stereolyd med PowerShot G1 X Mark II. Kameraets optiske zoom kan naturligvis også benyttes under videooptagelse, og kameraets HS System sikrer detaljerede videoklip under alle lysforhold.

Del din kreativitet
PowerShot G1 X Mark II byder på en række nye funktioner, der gør det endnu nemmere for alle fotografer at være kreative. Den forbedrede Star Mode indeholder en ny Star Portrait funktion, som gør det muligt at tage perfekt eksponerede billeder af billeder blot oplyst af en klar stjernehimmel.

Desuden skal nævnes, at det aldrig har været nemmere at dele sine billeder eller tage backup af dem. PowerShot G1 X Mark II rummer således et helt nyt Wi-Fi koncept i form af Near Field Communication funktionalitet, som gør det muligt at kommunikere med NFC-kompatible enheder. Det gør det f.eks. enkelt for brugerne at overføre billeder til deres smartphone for derefter at uploade dem via mobilnetværket og dele dem eller tage backup af dem. Desuden skal nævnes, at PowerShot G1 X Mark II også kan fjernstyres via Canon CameraWindow App, som kan installeres på f.eks. en smartphone eller tablet – ideelt til naturfotos med eller til gruppebilleder.

PowerShot G1 X Mark II - nøglefunktioner:

  • Stor 1.5-type Canon CMOS sensor
  • 12.8 Megapixel billeder (3:2) og multi-aspect optagelse²
  • Objektiv med f/2 som største blændeåbning og ISO 12,800
  • Ultra-wide 24 mm., 5x zoom objektiv
  • DIGIC 6 processor og Intelligent IS
  • 31-punkts AiAF og MF Peaking
  • Dual Control Rings og touch-screen funktion
  • Wi-Fi with Remote Shooting og Image Sync
  • Elektronisk søger som tilbehør
  • 14-bit RAW billedkvalitet

Yderligere information kontakt John Hudson joh@canon.dk

Vejledende pris på PowerShot G1 X Mark II er ca 7000 kr.


¹PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition (tilgængelig I Europa, Mellem-Østen og Afrika) giver ergonomisk korrekt greb for god håndtering af kameraet.
²Multi-aspect optagelse optager 12.8 MP billeder ved 3:2 format. 13.1 MP billeder i 4:3 format kan optages med samme reelle brændviddde

spacer
					image
Yderligere oplysninger
PowerShot G1 X Mark II -billeder
PowerShot G1 X Mark II Specs [PDF, 64 KB]
PowerShot G1 X Mark II Technologies Explained [PDF, 135 KB]
Pressemeddelelser
Corporate nyheder
B2B nyheder
Consumer nyheder
Nyheder fra Canon Inc.
Information
Presseressourcer
Europæiske events
Billedarkiv
RSS-feeds
Corporate Pressemeddelelser
B2B Pressemeddelelser
Consumer Pressemeddelelser
Industriprodukter Pressemeddelelser