Canon revolutionerer DSLR markedet med EOS 5DS og EOS 5DS R

Søborg den 6. februar 2015: Med lanceringen af EOS 5DS og EOS 5DS R har Canon sat helt nye grænser for opløsningen i et professionelt, digitalt spejlreflekskamera. I begge modeller har den nyudviklede fullframe CMOS sensor således en opløsning på intet mindre end 50.6 megapixel, hvilket ikke tidligere er set på et 35 mm. kamera. Med en opløsning på 50.6 megapixel opnås hidtil uset skarphed i selv de allermindste billeddetaljer samt ikke mindst mulighed for at croppe næsten uendeligt i motivet og dermed lave perfekte forstørrelser af selv helt små billedudsnit.

EOS 5DS EOS 5DS R EF 11-24mm f4L USM
EOS 5DS EOS 5DS R EF 11-24mm f/4L USM

”Med EOS 5DS og EOS 5DS R kan vi levere samme kvalitet i et DSLR-kamera, som ellers kun kan opnås med de langt mere kostbare digitale bagstykker i mellemformatklassen. Men er det brugerne selv, der ønsker denne ultrahøje opløsning? Ja, det er det. Stadig højere opløsning har virkelig været efterspurgt af fotograferne”, siger produktchef John Hudson fra Canon Danmark.

Den høje opløsning og billedkvalitet matches naturligvis af en dobbelt DIGIG 6 processor, hvilket betyder lynhurtig arbejdshastighed selv med de mange billeddata, der skal behandles. EOS 5DS og EOS 5DS R er således perfekt til alle typer af fotografiske opgaver såsom landskaber, mode, arkitektur, mode eller portræt, hvor der ikke er plads til at gå på kompromis med kvaliteten.

Forskellen på EOS 5DS og EOS 5DS R er, at R-modellen er udstyret med en såkaldt Low Pass Cancellation funktion, hvilket eliminerer effekten fra Low Pass filteret. Dette filters opgave er at forhindre moiré, men som med alle andre filtre, der placeres foran sensoren, stjæler det en lille smule skarphed og opløsning. Ved at eliminere dette opnås således det fulde udbytte af sensorens potentiale, hvilket professionelle fotografer sætter pris på.

Sammen med de to nye kameramodeller har Canon desuden annonceret et nyt objektiv, nemlig EF 11-24 mm. f/4L USM, der er verdenens mest vidvinklede objektiv med rektangulært billedfelt. Selv ved mindste brændvidde på 11 mm. er der altså tale om rette billedhjørner og ikke afrundede, som det kendes fra et fiskeøjeobjektiv. 

Helt ny standard for full-frame DSLR-kameraer 
EOS 5DS og EOS 5DS R markerer en helt ny æra for kvaliteten i et full-frame DSLR kamera og byder sig især til i forhold til opgaver hvor maksimal kvalitet er krævet - f.eks. magasinforsider eller billeder, der skal bruges til storformatprint. Sensoren har et kalibreret spænd på 100-6400 ISO, der kan udvides til 50-12800, hvilket sikrer perfekte billeder uden digital støj, præcise farver samt et hidtil uset dynamisk farverum.

Fotografen kan vælge mellem tre forskellige opløsninger, idet billedformatet kan croppes direkte i kameraet, hvis der ikke er brug for at arbejde i maksimal opløsning. Valgmulighederne er 1.3x, 1.6x samt 1:1, og selv med en cropfaktor på 1.6x opnås en billedfil på imponerende 19 megapixel. Med fuld opløsning på 50.6 megapixel er arbejdshastigheden fortsat på op til 5 billeder i sekundet, hvilket blandt andet skyldes den dobbelte DIGIC 6 processor, som er født til at håndtere ufattelige mængder billeddata lynhurtigt.

Altid perfekt fokusering under alle forhold 
Fokuseringen er bygget op over et avanceret 61-punkts AF-system, hvoraf de 41 punkter er af cross-typen. Det sikrer maksimal detaljegengivelse samt præcision i fokuseringen, uanset hvor i motivet, fotografen ønsker at lægge skarpheden. Begge kameramodeller er desuden udstyret med EOS Intelligent Tracking and Recognition AF (iTR), der benyttes ved fotografering af motiver i bevægelse og sikrer såvel skarphed som optimal farvegengivelse - hvilket faktisk kan være en udfordring især ved motiver i fart. Med henblik på at reducere rystelser er EOS 5DS og EOS 5DS R forsynet med Canons Mirror Vibration Control System, der dæmper spejlets vertikale bevægelser, så det arbejder uden pludselige ryk. Desuden dæmpes udløserlyden. 

EOS 5DS og EOS 5DS R’s er ligeledes udstyret med en 150.000 pixel RGB+IR sensor med Flicker Detection, hvilket sikrer ensartet og præcis eksponering under alle lysforhold, såvel dagslys som kunstlys.

Fantastiske detaljer og grænseløs kreativitet  
Den utroligt høje billedkvalitet i EOS 5DS og EOS 5DS R giver mulighed for en række nye indstillinger og justeringsmuligheder med henblik på at optimere gengivelsen. Blandt andre kan nævnes Fine Detail Picture Style, der øger den detaljegrad, som sensoren fysisk kan præstere. Der er altså tale om avanceret skarphedsjustering direkte i kameraet uden, at der er brug for yderligere redigeringssoftware.  

Desuden skal nævnes populære, kreative funktioner såsom Multiple Exposure og HDR, mens en indbygget timer gør det muligt at lave imponerende Time Lapse videoer, ligeledes direkte i kameraet. 

Professional konstruktion og programmerbare funktioner 
EOS 5DS og EOS 5DS R er konstrueret til maksimal ydelse uanset den fotografiske situation. Søgeren med 100% dækning og elektronisk overlay gør det nemt at brugertilpasse denne og altid indfange det ønskede motiv hurtigt. Den store 3.2” Clear View II LCD skærm med antirefleksbehandling minimerer genskin, både under fotografering, og når den benyttes som ”instrumentbræt” til betjening af kameraernes mange menufunktioner. Den nye Custom Quick Control skærm gør det desuden muligt at brugertilpasse menuikonerne helt efter behov.

Begge kameraer udstråler Canons kendte designkvalitet - et super holdbart og vejrbestandigt kamerahus konstrueret i en robust magnesiumlegering, der gør det til den perfekte følgesvend under alle vejrforhold.

EOS 5DS R - konstrueret til ultimativ DSLR kvalitet
Når kun det bedste er godt nok, byder EOS 5DS R på funktionen Low Pass Cancellation Filter, der - som navnet siger - simpelthen slår Low Pass filteret fra. Dermed sikres uhindret adgang til det maksimale output fra billedsensoren, hvilket mange fotografer eksempelvis sætter pris på i forbindelse med landskabsfotografering.

Optisk ekspertise med   EF 11-24mm f/4L USM 
EOS 5DS og EOS 5DS R er kompatible med Canons store udvalg af EF objektiver, der i dag tæller 72 forskellige modeller. Sammen med de to nye kameramodeller lancerer Canon desuden EF 11-24 mm. f/4L USM, der er verdenens mest vidvinklede objektiv med rektangulært billedfelt. Dette objektiv er perfekt til fotografer, der f.eks. fotograferer landskaber eller arkitektur. EF 11-24 mm. f/4L USM er således udviklet til at åbne op for en helt ny verden af kreative muligheder. Det er konstrueret ud fra et nyt, optisk design og rummer tre asphæriske linseelementer, hvilket giver maksimal billedkvalitet og minimal forvrængning. Desuden er konstruktionen naturligvis vejrbestandig.

 • 50.6 megapixel CMOS sensor og dobbelt DIGIC 6 processor.
 • 150.000 pixel RGB+IR Metering Sensor.
 • Op til 5.0 billeder i sekundet.
 • 61-point AF.
 • Cropfunktion direkte i kameraet.
 • Low-pass Cancellation Filter.
 • Verdenens mest vidvinklede objektiv med rektangulært billedfelt.
 • Minimal forvrængning - ideel til arkitektur og interiørfotografering.
 • Avanceret coating beskytter mod reflekser og genskin.
 • Lydløs autofokusering med manuel funktion.
 • Vejrbestandig. 

For yderligere information kontakt produktspecialist Martin Elnebo på mal@canon.dk.

spacer
					image
Yderligere oplysninger
EOS 5DS -billeder
EOS 5DS R -billeder
EF 11-24mm f/4L USM -billeder
Specifikationsark for EOS 5DS [PDF, 95 KB]
Specifikationsark for EOS 5DS R [PDF, 94 KB]
Specifikationsark for EF 11-24mm f/4L USM [PDF, 48 KB]
Beskrivelse af teknologier [PDF, 92 KB]
Pressemeddelelser
Corporate nyheder
B2B nyheder
Consumer nyheder
Nyheder fra Canon Inc.
Information
Presseressourcer
Europæiske events
Billedarkiv
RSS-feeds
Corporate Pressemeddelelser
B2B Pressemeddelelser
Consumer Pressemeddelelser
Industriprodukter Pressemeddelelser