Copenhagen Photo Festival

Canon har siden starten været en af hovedsponsorerne for CopenhagenPhoto Festival sammen med Københavns Kommune og Politiken, og derfor er det med stor tilfredshed at vi har kunnet konstatere, at festivalen i år skabte større interesse end før. Besøgstallet er estimeret til 49.000 aktive besøgende – og desuden er der ifølge Metroselskabet mellem 1,6 og 1,8 mio. mennesker, der er rejst gennem metrosystemet i festivalperioden, og de er også blevet eksponeret for udstillingen.

Festivalen har en række faste elementer, og det var også tilfældet i juni måned i år, hvor de historiske bygninger i Carlsberg Byen lagde lokaler til Photo City – festivalens hovedstad og knudepunkt for en række udvalgte udstillinger.

Desuden var der 33 satellit-udstillinger på gallerier rundt omkring i Hovedstads- og Øresundsområdet på en række museer og gallerier plus 20 uafhængige fotoudstillinger.

Urban Space – det vil sige udstilling i byrummet – bestod i år af City Space Art Project, hvor 130 busstandere i bybilledet lagde væg til Søren Solkærs ”Souls” og udvalgte værker fra den censurerede udstilling. Desuden var der The Metro Exhibition med 30 rullende udstilinger i alle Metro-togene i København.

Vi opnåede stor synlighed gennem sponsoratet på en lang række bannere, krediteringer og annoncer i udstillingsperioden i forbindelse med selve hovedsponsoratet – ikke mindst i Metroen, hvor Canons logo var med på alle de udstillede billeder. Derudover støttede vi op om Personal Projects i Øksnehallen, hvor vi blev krediteret som printpartner, om ”Baisikeli” ved Dybbølsbro og om ”Headbangers” i Fotografisk Center i Carlsberg Byen.

Samtidigt havde vi planlagt vores outdoor-kampagne, således at vi ”ejede” Nørreport i den periode, hvor Festivalen fandt sted, og vi var også på en lang række busstandere rundt omkring i de største byer.

Vi har fået utrolig god feedback fra mange fotografer og andre aktører fra fotoverdenen i forbindelse med sponsoratet, og Canon bliver virkelig set som den leverandør, der bakker mest op omkring fotografiet i Danmark.