Bevidsthed om bekæmpelse af kopivarer

Canon er et af de mange globale brands, som påvirkes af den ulovlige forfalskning af sine produkter. Der er tale om forfalskninger eller kopier af forbrugsstoffer og batteriprodukter, der er emballeret, så de fremstår som originale Canon-produkter. Canon tager denne kriminelle aktivitet meget alvorligt og arbejder sammen med politiet, toldvæsnet og organisationer og myndigheder til bekæmpelse af kopivarer i hele Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA) for at håndtere handlen med kopivarer.

Nedenfor kan du finde oplysninger om faren ved at bruge forfalskede Canon-produkter, hvordan du identificerer dem, og hvad du skal gøre, hvis du tror, du har købt et.

Hvorfor skal man undgå forfalskede Canon-produkter?

Køb af originale produkter

Sådan identificeres forfalskede Canon-produkter

Hvad du skal gøre, hvis du tror, du kan have købt et forfalsket produkt?

Hvad gør Canon for at beskytte sine kunder?

Vores succeser

Andre interessante links

Hvorfor skal man undgå forfalskede Canon-produkter?

Sikkerhedsrisici

Forfalskede Canon-produkter er ikke blevet fremstillet og testet i henhold til de strenge kvalitetsnormer for originale Canon-produkter og kan forvolde skade på en person eller et produkt, hvis de anvendes. Forfalskede batterier kan overophedes, lække eller eksplodere, når de anvendes, hvilket kan forårsage alvorlig personskade eller uoprettelig skade på et produkt.

Du kan få flere oplysninger om farerne ved forfalskede batterier ved at besøge Camera & Imaging Products Association (CIPA)'s website.

Kvalitet

Forfalskede Canon-blæk- og tonerpatroner kan lække, blokere printerens skrivehoved eller føre til farvesløring og striber. Patronerne har sandsynligvis også betydeligt mindre printkapacitet end de originale produkter. Printkapaciteten for forfalskede patroner, som Canon har testet, spænder fra 28 % til 69 % i forhold til originale patroner.

Miljøpåvirkning

Alle originale Canon-produkter overholder europæisk lovgivning, f.eks. WEEE-direktivetom elektrisk og elektronisk affald; RoHS-direktivet (begrænsning af anvendelsen af visse farlige stoffer i elektrisk og elektronisk udstyr) og REACH-regulativet. Forfalskede produkter overholder sandsynligvis ikke disse love, da deres oprindelsesland, ingredienser og produktion er ukendt, og de medfører derfor en større risiko for miljøet.

Få mere at vide om Canons miljøaktiviteter.

Forbindelser til organiseret kriminalitet

Produktion og salg af forfalskede produkter er en kriminel handling. De ansvarlige for produktionen og salget af forfalskninger viser sig ofte at have forbindelser til andre ulovlige aktiviteter, herunder finansiering af forbrydelser, som f.eks. narkohandel, menneskesmugling, våbensmugling, identitetstyveri, hvidvaskning af penge og terrorisme.

  Til toppen

Køb af originale produkter

Du kan finde en ikke-udtømmende liste over autoriserede forhandlere af Canon-produkter på vores side Find forhandler.

  Til toppen

Sådan identificeres forfalskede Canon-produkter

• Der findes et unikt Canon-hologram på emballagen til alle originale Canon-blækpatroner*, lasertonere, kopimaskinetoner og kamera- og videokamerabatterier. Hologrammet har en unik farveskift-egenskab, som vises som en gylden farve med regnbueeffekt set forfra, men som skifter til en mørk grøn farve med regnbueeffekt, når det vippes horisontalt. Hvis hologrammet er forfalsket, forekommer denne farveændring ikke, eller ændringen er lille.

(* Den europæiske inkjet-emballage af plastik eller blister-multipakningen har muligvis ikke det unikke hologram.)

Picture__Hologram

• Falske hologrammer vises ofte på falsk emballage på en rodet måde og forekommer beskadiget, udvisket eller i forkert farve eller størrelse.

• Canon-logoer på forfalsket Canon-emballage og forfalskede produkter kan være slørede og i den forkerte farve, skrifttype eller størrelse.

Picture_canonlogo

• Emballage af forfalskede produkter kan se ud, som om de er blevet genforseglet, genbrugt eller manipuleret med.

• Forfalskede varer eller emballage kan have stavefejl.

Forfalskede Speedlite-produkter er også blevet afdækket på markedet, du kan få yderligere oplysninger om dem her.

Du kan se billeder af originale og forfalskede Canon-batterier ved at besøge Camera & Imaging Products Association (CIPA)'s website.

Andre tegn på kopivarer

• Pris: Vær på vagt over for sælgere med usædvanligt lave priser.

• Købssted: Forsigtighed bør udvises ved køb på auktionswebsteder på internettet. Ikke alle produkter, der købes fra disse steder, er forfalskede, men svindlere bruger disse steder til at handle hurtigt, anonymt og globalt.

  Til toppen

Hvad du skal gøre, hvis du tror, du kan have købt et forfalsket produkt?

Hvis du er i tvivl om ægtheden af et forbrugsstof eller et batteri, du har købt, skal du kontakte en autoriseret Canon-forhandler eller kontakte os på ipr.info@canon-europe.com.

Vi kan desværre ikke erstatte eller reparere fejlbehæftede forfalskede Canon-produkter. Men vi kan afgøre, om et produkt er originalt eller ej, og give skriftlig bekræftelse, hvis et produkt er forfalsket.

  Til toppen

Hvad gør Canon for at beskytte sine kunder?

Beskyttelse

Canons navn og logo er officielt registreret som varemærker hos toldsteder i mere end 30 lande rundt om i EMEA for at muliggøre formel overvågning og beslaglæggelse af formodede kopivarer, når de ankommer til et land.

Teknologier

Canon har iværksat sikkerhedsforanstaltninger for at hjælpe kunderne med at identificere originale produkter.

Samarbejde

Canon samarbejder med nationale og internationale myndigheder og organisationer, som f.eks. politiet, toldvæsnet og handelsinstanser, for at hjælpe dem med at identificere forfalskede Canon-produkter og fjerne dem fra markedet.

Fremme af effektiv lovgivning

Canon arbejder på at øge bevidstheden om den ulovlige handel med kopivarer på myndighedsniveau og deltager i offentlige høringer om håndhævelse af intellektuel ejendomsret.

Canon er et aktivt medlem af forskellige organisationer, som f.eks. Anti-Counterfeit Group, ICCE, REACT og eBays VeRO-program.

Uddannelse

Canon tilbyder undervisnings- og uddannelseskurser for politi, toldmyndigheder og statslige myndigheder for at hjælpe dem med at identificere forfalskede Canon-produkter. Canon har også udviklet og distribueret en praktisk viewer, der gør det lettere for myndighederne at opdage falske produkter.

Picture_Handy_Viewer

  Til toppen

Vores succeser

Canon har beslaglagt kopivarer i mange lande i EMEA med hjælp fra statslige myndigheder.

Desuden har Canon siden 2010 gennemført mere end 200 undersøgelser og 660 beslaglæggelser i tolden, som omfatter ca. 550.000 falske produkter.

  Til toppen

Andre interessante links

Nedenfor er en liste over nyttige links til flere oplysninger om bekæmpelse af kopivarer:

React – The European Anti-Counterfeiting Network
Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy
Anti-Counterfeit Group
Intellectual Property Office
Imaging Consumables Coalition of Europe, Middle East and Africa

  Til toppen

spacer
					image
Om Canon
Filosofien
Forskning & udvikling
Teknologi
Miljø
Fakta og tal
Årsregnskaber og koncernpublikationer
Piratkopier
Corporate Social Responsibility
Relaterede oplysninger
Om ægte forbrugsvarer