Sådan identificerer du dit operativsystem

Du kan nemt finde ud af, om din computer kører med Windows- eller Mac-operativsystem.

Klik på det billede nedenfor, som minder mest om skrivebordet på din computer. Du får vist nogle instruktioner, som hjælper dig med at identificere om din computer kører med et Windows- eller Mac-operativsystem, og hvilken version af det pågældende system, der er installeret.

Windows 10

1. Skriv [About] (Om) i søgelinjen i Windows 10.

2. Vælg [About your PC] (Om din pc), når dette vises.

3. Når vinduet med oplysninger vises, kan du i feltet "Udgave" se, hvilken version af Windows, du kører, og feltet "Systemtype" viser, om versionen er 32- eller 64-bit.

Windows 7/Windows Vista:

1. Klik på knappen [Start] i skærmens nederste venstre hjørne (markeret med rødt).

2. Når menuen vises, skal du klikke i det tomme søgefelt (markeret med rødt) og indtaste ordet WINVER. Tryk derefter på tasten [enter/return].

3. Du får vist en dialogboks med oplysninger om det operativsystem, der kører på maskinen.

Hvis der står "x64 Edition" så er det 64-bit versionen, der kører på maskinen, og hvis "x64 Edition" ikke vises, så er det 32-bit versionen, der kører på maskinen.
I det viste eksempel kan du se, at det er Windows 7, 32-bit versionen, der kører på maskinen.

Windows 8

1.På startskærmen skal du begynde at indtaste ordet WINVER, hvorefter der vises et søgefelt til højre på skærmen.

2. Tryk på tasten [enter/return], så får du vist en dialogboks med oplysninger om det operativsystem, der kører på maskinen.

Hvis der står "x64 Edition" så er det 64-bit versionen, der kører på maskinen, og hvis "x64 Edition" ikke vises, så er det 32-bit versionen, der kører på maskinen.
I det viste eksempel kan du se, at det er Windows 8, 32-bit versionen, der kører på maskinen.

Windows XP

1. Klik på knappen [Start] i skærmens nederste venstre hjørne (markeret med rødt).

2. I den menu, der vises, skal du klikke på [Kør…] (markeret med rødt).

3. Når feltet Kør vises, skal du indtaste ordet WINVER i det tomme hvide felt (markeret med rødt). Klik derefter på knappen [OK] (markeret med rødt).

4. Du får vist en dialogboks med oplysninger om det operativsystem, der kører på maskinen.

Hvis der står "x64 Edition" så er det 64-bit versionen, der kører på maskinen, og hvis "x64 Edition" ikke vises, så er det 32-bit versionen, der kører på maskinen.
I det viste eksempel kan du se, at det er Windows XP, 32-bit versionen, der kører på maskinen.

Du har måske også brug for ...

Feedback